ខ្ជាយ គឺយិនស៊ិនកម្ពុជា

Posted on
  • Monday, January 16, 2012
  • by
  • angco.co
  • in
  • Labels:

  • ខ្ជាយ គឺយិនស៊ិនកម្ពុជា
          បើយើងពុំបានដឹងចាស់ពីអត្ថប្រយោជន៍របស់ខ្ជាយទេ យើង ប្រហែលជាគិតថា ខ្ជាយមានប្រយោជន៍ ត្រឹមតែស្លប្រហើរស្លនំបញ្ចុក ឬអន្លក់ជ្រលក់ប្រហុកប៉ុណ្ណោះ​ ។​ តែការបិតខ្ជាយមានប្រយោជន៍ផ្នែក
    សុខភាពខ្លាំងណាស់ រហូតត្រូវបានគេប្រដូចទៅនឹងមើមយិនស៊ិនទៀតផង ។ជាពិសេស ខ្ជាយ គឺជាឧសថមួយជួយដល់ជំងឺក្រលៀន និងជំងឺជាច្រើនទៀត ។ យើងដឹងហើយថា នៅពេលមានជំងឺជាច្រើនទៀត ។ យើងដឹងហើយថា នៅពេលមានជំងឺក្រលៀនឬតម្រង នោមនឹងបណ្តាលឲ្យកើតមានអាការផ្សេងៗទៀតដូចជា ឈឺក្បាល ប្រកាំង ឈឺឆ្អឹង ស្ងួត បំពង់កក្តៅក្នុង និងអ្វីដែលគួរឲ្យខ្លាចនោះ គឺធ្វើឲ្យមនុស្សយើងឆាប់ចាស់។ ពេលនេះខេមរា សូមនាំមកនូវមេនុយភេសជ្ជៈទឹកខ្ជាយសម្រាប់ប៉ូវក្រលៀន និងទប់ស្កាត់ជំងឺមួយចំនួនទៀត។
    គ្រឿងផ្សំ
          ខ្ជាយលាងទឹកឲ្យស្អាត កិនឲ្យល្អិត ដាក់លាយទឹកស្អាតពីរកែវត្រងយកកែទឹកទៅដាក់ លាយជាមួយទឹកឃ្មុំ និងទឹកក្រូចឆ្មារ ។
    គុណសម្បត្តិ
    - ជួយប៉ូវឆ្អឹង ព្រោះសម្បូរកាល់ស្យូម ។
    - ប៉ូវខួរក្បាល ព្រោះធ្វើឲ្យឈាមហូរទៅផ្គត់ផ្គង់ខួរក្បាលច្រើន ។
    សម្រួលតុល្យភាពអ័រម៉ូន
    - សម្រួលតុល្យភាពសម្ពាធឈាម ។
    - ព្យាបាលជំងឺក្រលៀន ជួយឲ្យក្រលៀនធ្វើការល្អ ។
    - ការពារជំងឺរលាកបំពង់ក ឬកើតពិសនៅក្រពេញទីរ៉ូរីត
    ប៉ូវស្បូន
    - ការពារសក់ស្កូវ សក់ជ្រុះ
    - ការពារកុំឲ្យក្រពេញប្រូស្តាតរីកធំ ។
    - កែបញ្ហក្លនលូន ។
                ទស្សនាវដ្ដី ខេមរា
                ឆ្នាំទី០២ លេខ២០ ប្រចាំខែមករា ឆ្នាំ ២០០៩



    0 comments:

    Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.