សែ្វង​យល់​ពី​វីតាមីន E ចំពោះ​សុខភាព​

Posted on
  • Monday, February 20, 2012
  • by
  • angco.co
  • in
  • Labels:
  • Click To Enlarge !តើ​វីតាមីន E ផ្ដល់​អត្ថប្រយោជន៍​អ្វី​ខ្លះ​ចំពោះ​សុខភាព​? ជា​ការពិត​ណាស់​ គុណ​សម្បត្ដិ​របស់​វីតាមីន E អាច​ប្រយុទ្ធប្រឆាំង ទៅ​នឹង​ប្រតិកម្ម​អុកស៊ីតកម្ម ​ដើម្បី​ទប់ស្កាត់​ការវិវឌ្ឍ​ ទៅ​រក​ភាព​ចាស់ជរា ​នៃ​ស្បែក​ វាអាច​ការពារ​កាំរស្មី UV ពី​ពន្លឺព្រះអាទិត្យ​។ លើសពីនេះ ទៅទៀត​វីតាមីន E ក៏​អាច​ព្យាបាល​ជំងឺ​សើ​ស្បែក​ជាច្រើន​ប្រភេទ​ជួយ​បំបាត់​ស្នាក​ស្នាម ហើយក៏​អាច​ព្យាបាល​ជំងឺ​មហារីក​ស្បែក​បាន​ផង​ដែរ​។ ពិសេស​ជាង​នេះ​ទៀត​យោងតាម​ការសិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​ថ្មីៗ ទៅលើ​វីតាមីន E បានឱ្យដឹង ពី​សមត្ថភាព​ដែល​មិន​គួរ​ឱ្យ​ធ្វើ​យ៉ាង​ដូច្នេះ​ថា មាន​តួនាទី​យ៉ាងសំខាន់​ក្នុង​ការការពារ​ព្យាបាល​នូវ​ការឈឺចាប់​ដែល​មាន​រដូវ​បរិមាណទឹកកាម​ទាប​របស់​បុរស ការ​ក្ដៅ​ផ្សា​កែវភ្នែក ជំងឺ​ឡើងបាយ​ភ្នែក ការឈឺចាប់​តាម​សាចដុំ​សន្លាក់ឆ្អឹង ការចុះ ខ្សោយ ការវិវឌ្ឍ​ទៅ រក​ភាព​ចាស់​នៃ​សមត្ថភាព​ខួរក្បាល​ជួយ​បណ្ដុះ​កោសិកា​ខួរក្បាល រោគ​ហឺត ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម សំរួល​ដល់​ចលនា​ឈាម​ដាច់​សរសៃឈាម​ក្នុង​បេះដូង មហារីក​ក្រពេញប្រូ​ស្ដាត និង​មហារីក​សុដន់​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធិភាព​។ ដោយ​មើលឃើញ​ពី​គុណប្រយោជន៍​របស់​វីតាមីន​នេះ ទើប​សព្វថ្ងៃនេះ​មាន​ក្រុមហ៊ុន​ជាច្រើន បាន​ផលិត​នូវ​គ្រឿងសំអាង និង​ឱសថ​ជាច្រើន​ដែល​បាន​ផ្សំ​ពី​វីតាមីន E ហើយ​ទទួលបាន​ប្រាក់​ចំណេញ​យ៉ាង​ច្រើន​។​
    ​យ៉ាងណាមិញ​គ្រប់​ផលិតផល​ដែល​ផ្ដល់ គុណ​សម្បត្ដិ​រមែងតែងតែ​ផ្ដល់នូវ​គុណ​វិបត្ដិ​ចៀស​មិន​រួច​។ ដូច្នេះ​មានន័យថា​ទោះ បី​ជា​វីតាមីន E ផ្ដល់​គុណប្រយោជន៍​មិន​អាច​កាត់ថ្លៃ​យ៉ាងណា​ក៏​ចៀស​មិន​រួច​ពី​ភាពអវិជ្ជមាន​របស់ខ្លួន​ដែរ​។ គុណ​វិបត្ដិ របស់​វីតាមីន E មាន​ដូចជា​ធ្វើឱ្យ សាច់ដុំ​ខ្សោយ​បរិមាណ​ឈាម​ឡើង​ខ្ពស់​ព្រមទាំង មាន​ភាពយឺត​យាវ​ក្នុង​ការប្រើប្រាស់​មានន័យ​ថា គួរតែ​ប្រើ​វា​ក្នុង​បរិមាណ​មួយ​សមស្រប​បាន​ហើយ​ចៀសវាង​លើស​ចំណុះ​ព្រោះ​ដើម្បី​ភាពស្រស់ស្អាត និង​ទទួលបាន​សុខភាព​ល្អ​បរិបូរណ៍​គួរ​ជាទី​ពេញចិត្ដ​។​
    ​អង្ករ​ពណ៌​ត្នោត​កាត់បន្ថយ ​ការ​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​
    ​ការសិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​ថ្មី​មួយ​ បានបង្ហាញ​ថា អង្ករព៌​ណស គឺ​អាច​បង្ក​ឱ្យ​កើត​ជំងឺ​ទឹម​នោម ផ្អែម​ក្នុង​កម្រិត​ខ្ពស់បំផុត BI ព្រោះអង្ករ​ប្រភេទ​នេះ​បញ្ចេញ​ជាតិ​ស្ករ​ទៅ​ឈាម​ក្នុង​កម្រិត​ជា​អតិបរិមា​។ កន្លងមក​ថ្មីៗ នេះ​អ្នកស្រាវជ្រាវ​អាមេរិក​មួយ​ក្រុម​បាន​បង្ហាញថា អង្ករ​ព៌ណ​ត្នោត​និង ចំណីអាហារ​ធ្វើ​មក​ពី​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​ផ្សេងៗ គឺជា​ប្រភេទ​អាហារ​ដែល​ធ្វើឱ្យ​អ្នកទទួលទាន​មានសុខភាព​ល្អ ព្រោះ​បាយ​ដែល​ប្រើ​អង្ករ​ព៌ណ ត្នោត និង​ចំណីអាហារ​ធ្វើ​ពី​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​ពុំ​សូវ សំបូរ​ដោយ​គ្លុយកូ​ទេ​។​
    ​ពលរដ្ឋ​អាមេរិក​ចំនួន​ជិត ២០០០០០ នាក់ បានបង្ហាញ​ថា ការប្រើប្រាស់​អង្ករព៌​ណស គឺ​ជាប់​ពាក់ព័ន្ធ​ជាមួយនឹង​ការ​កើត ជំងឺ​ទឹកនោម ផ្អែម​ប្រភេទ​ទី​២​អ្នក​ហូបបាយ​អង្ករព៌​ណស ឡើង​ទម្ងន់​១៥០​ក្រាម​ក្នុង​មួយ​សបា្ដហ៍​នឹង​ប្រឈមមុខ​នឹង​ការ​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​ប្រភេទ ទី​២​ក្នុង​កម្រិត​ជាង​១៧​ភាគរយ​។​
    ​ការ​ហូបបាយ​ដោយ​អង្ករ​ព៌ណ​ត្នោត​មិន​ត្រឹមតែ​មិន​ប្រឈមមុខ​នឹង​ការ​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ​តែ​វា​ថែម​ទាំង​ជួយ​កាត់ បន្ថយ ការប្រឈមមុខ​នឹង​ការ​កើត​ជំងឺ​នេះ​ទៀត​ផង​៕



    0 comments:

    Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.