សារប្រយោជន៍​របស់​សូកូឡា​ចំពោះ​សម្រស់​

Posted on
  • Monday, January 23, 2012
  • by
  • angco.co
  • in
  • Labels:

  • ​វា​គឺជា​ព័ត៌មាន​ផ្លូវការ​៖ សូកូឡា​លែង​ត្រូវបាន​គេ​ចាត់ទុកថា​ជា​អាហារ​មិនល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​ទៀតហើយ​។ ប៉ុន្តែ​គឺ​សម្រាប់​តែ​ពពួក​សូកូឡា​ខ្មៅ​តែប៉ុណ្ណោះ​។​
    ​ការ​ញ៉ាំ​សូកូឡា​ខ្មៅ​តែ​ប៉ុន្មាន​ដុំ​តូចៗ​ប៉ុណ្ណោះ​ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍​អាច​ផ្តល់​ផលប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​បាន​ជាច្រើន ដែល​ធ្វើឱ្យ​វា​គឺជា​អាហារ​ដ៏​មានឱជារស​និង​ថែមទាំង​មាន​ផល​ល្អ​ដល់​សុខភាព​។​
    ​វេជ្ជបណ្ឌិត ម៉ា​រី អ៊ីង​លើរ (Mary Engler) និយាយថា ផលប្រយោជន៍​របស់​សូកូឡា​ចំពោះ​សុខភាព​មាន​ច្រើន​។ សូកូឡា​ផលិតឡើង​ពី​សណ្តែក​កា​កាវ ដែល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារជាតិ flavanols ដែល​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម ដែល​អាច​ការពារ​ស្បែក​របស់​អ្នក​ពី​ការបំផ្លាញ​របស់​រស្មី UV និង​ជួយ​ប្រឆាំង​នឹង​ស្នាម​ជ្រីវជ្រួញ និង​ប្រែ​ពណ៌​ស្បែក​។ ជាក់ស្តែង កា​កាវ​មួយ​ពែង​អាច​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ច្រើនជាង​ស្រា​ទំពាំងបាយជូរ​ក្រហម​ឬ​តែ​បៃតង​មួយ​កែវ​។​
    ​ការសិក្សា​មួយ​ដែល​ធ្វើឡើង​ដោយ “​សារពត៌មាន​ផ្នែក​សារធាតុចិញ្ចឹម​” បាន​រកឃើញថា អ្នកចូលរួម​ការសិក្សា​ដែល​បាន​ញ៉ាំ​សូកូឡា​ដែល​មាន​សារធាតុ flavonols ច្រើន (​សូកូឡា​ខ្មៅ​) ជួបប្រទះ​នឹង​ការបង្កើន​សភាព​ស្បែក​និង​ជាតិ​ទឹក ប្រតិកម្ម​ជា​មួយ​នឹង​កម្តៅ​ព្រះអាទិត្យ​តិចជាង​មុន និង​កាត់បន្ថយ​ការឡើង​ពណ៌​ក្រហម​នៃ​ស្បែក​បាន ២៥​ភាគរយ​។​
    ​នៅពេល​ដែល​អ្នក​ជ្រើសរើស​សូកូឡា អ្នក​គួរ​ធ្វើ​តាម​ការណែនាំ​ខាងក្រោម​នេះ​៖
    ១. ពិនិត្យមើល​ស្លាក​គ្រឿងផ្សំ​៖ អ្នក​ចង់​បាន​សូកូឡា​ដែល​មាន​ជាតិ​កា​កាវ​យ៉ាងតិច ៧០​ភាគរយ ដូច្នេះ​ប្រសិនបើ​ក្នុង​គ្រឿងផ្សំ​ដាក់​ថា​ជាតិ​ស្ករ​ឬ​ទឹកដោះគោ​គឺជា​គ្រឿងផ្សំ​ទីមួយ​នោះ មានន័យ​ថា​វា​មិនមែន​ជា​សូកូឡា​ដែល​ល្អ​បំផុត​សម្រាប់​សុខភាព​របស់​អ្នកនោះ​ទេ​។​
    ២. អ្នក​ត្រូវ​ចាំ​ថា កាន់តែ​ល្វីង​កាន់តែ​ល្អ​។ ផលប្រយោជន៍​នៃ flavonols ធ្វើឱ្យ​សូកូឡា​ខ្មៅ​មាន​រសជាតិ​ល្វីង ដូច្នេះ​ប្រសិនបើ​អ្នក​កំពុង​ស្វែករក​ផលប្រ​យោ​ជន៍​សម្រស់​ពី​សូកូឡា នោះ​មានន័យ​ថា អ្នក​ចង់​បាន​សូកូឡា​ដែល​មាន​រសជាតិ​ល្វីង​។​
    ​វេជ្ជបណ្ឌិត អ៊ីង​លើរ បានឱ្យដឹងថា សូកូឡា​ប្រហែល​ពី ៦០ ទៅ ៨៥​ក្រាម គឺជា​កម្រិត​ដែល​អ្នក​គួរ​ញ៉ាំ​ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍ ហើយ​អ្នក​ត្រូវ​ប្រាកដថា​អ្នក​អាច​តាមដាន​ទំហំ​នៃ​ភាគ​ដែល​អ្នក​ញ៉ាំ​រាល់​ដង​។ ទោះជា​វា​មាន​ផលប្រយោជន៍​ចំពោះ​សម្រស់​ក៏ដោយ ប៉ុន្តែ​រសជាតិ​ផ្អែម​របស់​វា​នៅតែ​ធ្វើឱ្យ​វា​គឺជា​អាហារ​ដែល​មាន​កាឡូរី​ខ្ពស់។ ប្រភព



    0 comments:

    Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.