ផ្លែ​ឈើ​ត្រាំ​អាច​គ្រោះ​ថ្នាក់​ដល់​សុខ​ភាព

Posted on
  • Friday, January 20, 2012
  • by
  • angco.co
  • in
  • Labels:

  • កាល​ពី​ពេល​ថ្មីៗ​នេះ ក្រុម​អ្នក​វិទ្យា​សាស្ត្រ​ពេទ្យ​នៅ​ប្រទេស​ជិត​ខាង បាន​រួម​គ្នា​ប្រមូល​ផ្លែ​ឈើ​ត្រាំ​ ដែល​​ដាក់​លក់​លើ​ទីផ្សារ ឬ​តាម​រទេះ​រុញ ដើម្បី​ត្រួត​ពិនិត្យ​សារ​ធាតុ​គីមី​ក្នុង​អាហារ។ លទ្ធផល​រក​ឃើញ​ថា ផ្លែ​ឈើ​កែ​ច្នៃ​ដែល​មាន​លាយ​ឡំ​សារ​ធាតុ​គីមី អាច​បង្ក​គ្រោះ​ថ្នាក់​ដល់​ទៅ 69,2% ភាគ​​ច្រើន​ជា​ត្របែក​ត្រាំ ដែល​មាន​ពណ៌​បៃ​តង និង​ពណ៌​ក្រហម​ចាស់ និង​មាន​សារ​ធាតុ​ការ​ពារ​ផ្សិត ឬ​ជាតិ​គីមី​លាយ​ក្នុង​ផ្លែ​ឈើ ដល់​ទៅ 32,1%។
    អ្នក​ជំនាញ​បាន​និយាយ​ថា ការ​ទទួល​ទាន​ផ្លែ​ឈើ និង​អាហារ​ដែល​មាន​ពណ៌​ស្រស់​ឆើត ពី​សារ​ធាតុ​គីមី អាច​ជះ​ឥទ្ធិ​ពល​ធ្វើ​អោយ​រាគ​រូស រមូល​ពោះ ក្អួត វិល​មុខ ហ៊ឹង​ត្រចៀក គ្រុន ស្ទះ​ដង្ហើម ជា​មូល​ហេតុ​បង្ក​មហា​រីក និង​អាច​ធ្វើ​អោយ​បាត់​បង់​ជីវិត​បាន។ ដូច្នេះ​អ្នក​លក់​ផ្លែ​ឈើ​ត្រាំ មិន​គួរ​លាយ​សារ​ធាតុ​គីមី​ផ្សេងៗ ដែល​អាច​នាំ​អោយ​ប៉ះ​ពាល់​ដល់​សុខ​ភាព​អ្នក​ទិញ​បរិភោគ​នោះ​ទេ។ ឯ​អ្នក​ទិញ​ផ្លែ​ឈើ​ត្រាំ គួរ​ពិចារណា​ដល់​ពណ៌ និង​រូប​រាង​ផ្លែ​ឈើ​មាន​លក្ខណៈ​ដូច​ធម្ម​ជាតិ និង​មាន​អនាម័យ​ល្អ ហើយ​បើ​អាច​ទៅ​រួច​គួរ​ជ្រើស​ផ្លែ​ឈើ​ស្រស់​មក​ទទួល​ទាន​ល្អ​ជាង។



    0 comments:

    Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.