ផ្លែ ស្វាយមានផ្ទុកនូវសារធាតុហ្វេណុល(phenols) ដែលសារធាតុហ្វេណុលនេះមានផ្សំដោយអង់ទីអុកស៊ីដង់(antioxidant) និងមានសមត្ថភាពប្រឆាំងនឹងរោគដំបៅមហារីក។
ផ្លែស្វាយមានជាតិដែកខ្ពស់ សម្រាប់ស្រ្តីដែលមានផ្ទៃពោះ និងមនុស្សដែលមានរោគខ្វះឈាមត្រូវបានណែនាំឲ្យទទួលទានផ្លែឈើនេះ ឲ្យបានទៀងទាត់។ ផ្លែស្វាយមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការធ្វើឲ្យធូរស្រាលនៅដំណើរស្ទះ រន្ធញើសនៃស្បែក។ ក្នុងនោះផ្លែស្វាយក៏មានតម្លៃចំពោះការប្រឆាំងនឹងជាតិ អាស៊ីដ(ជាតិជូរ) និងខ្សោយក្នុងការរំលាយអាហារផងដែរ។
ផ្លែស្វាយគឺមានអង់ទីអុកស៊ីដង់ខ្ពស់ និងមានកាបូអ៊ីដ្រាត(carbohydrate)ទាប។ ផ្លែស្វាយសំបូរទៅដោយប្រភពនៃវិតាមីន A(បេតាការូទីន), វិតាមីនE និងសេលីញ៉ូម(Selenium) ដែលជួយការពារប្រឆាំងនឹងជំងឺបេះដូង និងជំងឺផ្សេងៗទៀត៕
0 comments:
Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.