ផ្លែប៉ោមជាប្រភេទផ្លែឈើមួយប្រភេទដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ពិសារ ហើយជាពិសេសនៅផ្តល់សារប្រយោជន៏យ៉ាងសំខាន់ក្នុងការកាត់បន្ថយជាតិស្ករ និងការស្រេកឃ្លានអាហារទៀតផង។
ផ្លែប៉ោមមានសារជាតិសំខាន់ គឺបេតាឃែរ៉ូទីន វីតាមីនស៊ី និងកាកសរសៃប្រភេទរលាយទឹកដែលមានឈ្មោះថា “ភែកធីន”។ ក្រៅពីនេះវានៅមានជាតិអាស៊ីដពីរប្រភេទ ដែលជួយក្នុងការរំលាយអាហារប្រភេទប្រូតេអ៊ីនខ្លាញ់។ ក្រៅពីនេះសារជាតិភែកធីន នៅមានគុណសម្បត្តិជួយកាត់បន្ថយការចង់បរិភោគអាហារ អាចបញ្ចុះទម្ងន់ និងកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ូល។
ផ្លែប៉ោមត្រឹមតែមួយផ្លែជួយកាត់បន្ថយភាពស្រេកឃ្លានអាហារបាន ព្រោះផ្លែប៉ោមមានសារជាតិម្សៅ និងស្ករ។ ក្នុងផ្លែប៉ោមមានម៉ូលេគុលស្ករដល់ទៅ៧៥ភាគរយ ធ្វើអោយរាងកាយអាចស្រូបទាញស្ករមួយប្រភេទនេះបានយ៉ាងឆាប់រហ័ស ដោយអាចនាំយកទៅប្រើជាផលប្រយោជន៍បានក្នុងពេលវេលាមិនលើសពី១០នាទី ដូច្នេះភាពចង់បរិភោគអាហារទើបមានលក្ខណៈថយចុះ។
ផ្លែប៉ោមមានសារជាតិសំខាន់ គឺបេតាឃែរ៉ូទីន វីតាមីនស៊ី និងកាកសរសៃប្រភេទរលាយទឹកដែលមានឈ្មោះថា “ភែកធីន”។ ក្រៅពីនេះវានៅមានជាតិអាស៊ីដពីរប្រភេទ ដែលជួយក្នុងការរំលាយអាហារប្រភេទប្រូតេអ៊ីនខ្លាញ់។ ក្រៅពីនេះសារជាតិភែកធីន នៅមានគុណសម្បត្តិជួយកាត់បន្ថយការចង់បរិភោគអាហារ អាចបញ្ចុះទម្ងន់ និងកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ូល។
ផ្លែប៉ោមត្រឹមតែមួយផ្លែជួយកាត់បន្ថយភាពស្រេកឃ្លានអាហារបាន ព្រោះផ្លែប៉ោមមានសារជាតិម្សៅ និងស្ករ។ ក្នុងផ្លែប៉ោមមានម៉ូលេគុលស្ករដល់ទៅ៧៥ភាគរយ ធ្វើអោយរាងកាយអាចស្រូបទាញស្ករមួយប្រភេទនេះបានយ៉ាងឆាប់រហ័ស ដោយអាចនាំយកទៅប្រើជាផលប្រយោជន៍បានក្នុងពេលវេលាមិនលើសពី១០នាទី ដូច្នេះភាពចង់បរិភោគអាហារទើបមានលក្ខណៈថយចុះ។
បរិភោគផ្លែប៉ោម២ទៅ៣ផ្លែក្នុងមួយថ្ងៃអាចជួយកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ូលក្នុងឈាមបាន ព្រោះផ្លែប៉ោមមានសារជាតិ “ភែកធីន”ដែលជាសរសៃររលាយក្នុងទឹក។
តាមការស្រាវជ្រាវបញ្ជាក់អោយដឹងថា នៅពេលអាស៊ីដដំណើរការនៅក្នុងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ជាតិខ្លាញ់កូឡេស្តេរ៉ូលបំបែកចេញមកអស់រួចរាល់ហើយ “ភែកធីន”ពីផ្លែប៉ោមនឹងចូលទៅស្ទាក់ចាប់កូឡេស្តេរ៉ូលទាំងនេះ ហើយនាំយកទៅបញ្ចេញចោល មុនពេលដែលត្រូវស្រូបត្រឡប់ចូលមកក្នុងរាងកាយវិញ។ ក្រៅពីនេះគេនៅបានរកឃើញទៀតថា ផ្លែប៉ោមជួយកាតបន្ថយកូឡេស្តេរ៉ូលក្នុងខ្លួនស្រ្តីបានប្រសើរជាងបុរស។
ផ្លែប៉ោមជាប្រភេទផ្លែឈើសមរម្យជាមួយនិងអ្នកកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងអ្នកដែលត្រូវការបញ្ចុះជាតិស្ករក្នុងឈាម ព្រោះនៅពេលទទួលទានចូលទៅ ត្រូវបានរំលាយ និងស្រូបទាញឆ្លងកាត់ ភ្នាសក្រពះ ពោះវៀន នាំឆ្ពោះទៅកាន់ចរន្តឈាម។
ចំពោះកំរិតស្ករក្នុងឈាម នឹងកើនឡើងយឺតឬលឿនអាស្រ័យទៅលើប្រភេទអាហារទាំងនោះ ដូចជាប្រសិនបើបរិភោគទឹកឃ្មុំសារជាតិស្ករក្នុងឈាមនឹងកើនឡើងយ៉ាងឆាប់រហ័សភ្លាមៗ។ ប៉ុន្តែសំរាប់ផ្លែប៉ោម បើទោះបីមានសារជាតិស្ករធម្មជាតិក្នុងសាច់វាច្រើនមែន ប៉ុន្តែសារជាតិស្ករក្នុងផ្លែប៉ោមធ្វើអោយឈាមកើនឡើងយ៉ាងយឺតៗ ដែលមិនបង្កអោយប៉ះពាល់ដល់អ្នកជំងឺ៕
តាមការស្រាវជ្រាវបញ្ជាក់អោយដឹងថា នៅពេលអាស៊ីដដំណើរការនៅក្នុងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ជាតិខ្លាញ់កូឡេស្តេរ៉ូលបំបែកចេញមកអស់រួចរាល់ហើយ “ភែកធីន”ពីផ្លែប៉ោមនឹងចូលទៅស្ទាក់ចាប់កូឡេស្តេរ៉ូលទាំងនេះ ហើយនាំយកទៅបញ្ចេញចោល មុនពេលដែលត្រូវស្រូបត្រឡប់ចូលមកក្នុងរាងកាយវិញ។ ក្រៅពីនេះគេនៅបានរកឃើញទៀតថា ផ្លែប៉ោមជួយកាតបន្ថយកូឡេស្តេរ៉ូលក្នុងខ្លួនស្រ្តីបានប្រសើរជាងបុរស។
ផ្លែប៉ោមជាប្រភេទផ្លែឈើសមរម្យជាមួយនិងអ្នកកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងអ្នកដែលត្រូវការបញ្ចុះជាតិស្ករក្នុងឈាម ព្រោះនៅពេលទទួលទានចូលទៅ ត្រូវបានរំលាយ និងស្រូបទាញឆ្លងកាត់ ភ្នាសក្រពះ ពោះវៀន នាំឆ្ពោះទៅកាន់ចរន្តឈាម។
ចំពោះកំរិតស្ករក្នុងឈាម នឹងកើនឡើងយឺតឬលឿនអាស្រ័យទៅលើប្រភេទអាហារទាំងនោះ ដូចជាប្រសិនបើបរិភោគទឹកឃ្មុំសារជាតិស្ករក្នុងឈាមនឹងកើនឡើងយ៉ាងឆាប់រហ័សភ្លាមៗ។ ប៉ុន្តែសំរាប់ផ្លែប៉ោម បើទោះបីមានសារជាតិស្ករធម្មជាតិក្នុងសាច់វាច្រើនមែន ប៉ុន្តែសារជាតិស្ករក្នុងផ្លែប៉ោមធ្វើអោយឈាមកើនឡើងយ៉ាងយឺតៗ ដែលមិនបង្កអោយប៉ះពាល់ដល់អ្នកជំងឺ៕
0 comments:
Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.