៥​វិ​​ធី​ទទួល​ទាន​ជួ​យ​ឱ្យ​ខួរ​ក្បាល​ស្រស់​ថ្លា

Posted on
  • Sunday, February 26, 2012
  • by
  • angco.co
  • in
  • Labels:

  • ខួរ​ក្បា​ល​ ​គឺ​ជា​អ​វ​យ​វៈ​សំ​ខា​ន់​បំ​ផុ​ត​ ​ដូ​ច​នេះ​ ​អ្ន​ក​ចាំ​បា​ច់​ត្រូ​វ​ថែ​ទាំ​ខួ​រ​ក្បា​ល​ ​ឱ្យបា​ន​ល្អ​ ​រឹ​ង​មាំ​ ​ដោ​យ​កា​រ​ទ​ទួ​ល​ទា​ន​អា​ហា​រ​ល្អ​ៗ​ ​ដូ​ច​ខា​ង​ក្រោ​ម​.​.​.​។​
    ១.​ ​ជួ​ស​ជុ​ល​កោ​សិ​កា​ខួ​រ​ក្បា​ល​ ​៖​ ​ទ​ទួ​ល​ទា​ន​អា​ស៊ី​ដ​ខ្លា​ញ់​អូ​​មេ​​​ហ្គា​​​-​​​៣​​​ ​​​ដែ​​​ល​​​ភា​​​គ​​​ច្រើ​​​ន​​​ស​​​ម្បូ​​​រ​​​នៅ​​​ក្នុ​​​ង​​​ត្រី​​​ស​​​មុ​​​ទ្រ​​​ទឹ​​​ក​​​ជ្រៅ​​​ ​​​រួ​​​ម​​​ទាំ​​​ង​​​ត្រី​​​ទឹ​​​ក​សា​ប​ ​មួ​យ​ចំ​នួ​ន​ផ​ង​ដែ​រ​។​ ​វា​អា​ច​ជួ​យ​ប​ង្កើ​ត​ ​និ​ង​ជួ​ស​ជុ​ល​កោ​សិ​កា​ប្រ​សា​ទ​រ​ប​ស់​ខួ​រ​ក្បា​ល​ ​និ​ង​ជួ​យ​ប​ង្កើ​ន​ប្រ​សិ​ទ្ធ​ភា​ព​ក្នុ​ង​កា​រ​ទ​ទួ​ល​ស​ញ្ញា​ ​ឬ​ហៅងាយៗថា ធ្វើឱ្យរហ័សរហួនជាងមុន។
    ២. បន្ថែមថាមពលខួរក្បាល ៖ ទទួលទានប្រូតេអ៊ីន ឱ្យបានច្រើន ដូចជា សណ្តែក ឬសណ្តែកសំបករឹង ជាដើម។ ប្រូ​តេ​អ៊ី​ន​ ​ ​ក្រៅ​ពី​ងា​យ​រំលាយហើយ វាថែមទាំងផ្តល់ ថាមពលច្រើន ប៉ុន្តែ មិនធ្វើឱ្យធាត់ឡើយ។ ក្រៅពីនេះ អ្នក​គួ​រ​ទ​ទួ​ល​ទា​ន​អា​ហា​រ​ដែ​ល​មា​ន​វី​តា​មី​ន​ ​B​2​ ​ផ​ង​ដែ​រ​ ​ដោ​យ​ភា​គ​ច្រើ​ន​ ​វា​ស​ម្បូ​រ​នៅ​ក្នុ​ង​ទឹ​ក​ដោះ​គោ​ឆៅ​ ​ដែ​ល​សុ​ទ្ធ​តែ​ជា​ប្រ​ភ​ព​ប​ន្ថែ​ម​ថា​ម​ព​ល​ដ​ល់​ខួ​រ​ក្បា​ល​។​
    ​៣​.​ ​ប​ន្ថ​យ​អា​រ​ម្ម​ណ៍​តា​ន​តឹ​ង​ ​៖​ ​ទ​ទួ​ល​ទា​ន​ផ្លែ​ចេ​ក​ ​ជា​ពិ​សេ​ស​ ​ចេ​ក​អំ​បូ​ង​ ​ព្រោះ​វា​ស​ម្បូ​រ​សា​រ​ធា​តុ​ទ្រី​ប​តូ​ហ្វា​ន​ ​(​T​r​y​p​t​o​p​h​a​n​)​ ​ឬ​អា​ស៊ី​ដ​អា​មី​ណូ​មួ​យ​ប្រ​ភេ​ទ​ ​ដែលរាងកាយនឹងបំប្លែងជាអ័រម៉ូននៃសេចក្តីសុខ ឬអ័រម៉ូនសេរ៉ូថូនីន (Serotonin) បាន។
    ៤. បង្កើនការផ្តល់សញ្ញាឱ្យខួរក្បាល ៖ ទទួលទានស៊ុត ព្រោះស៊ុត ១គ្រាប់ មានសារធាតុអាហារយ៉ាងច្រើន ជាពិសេស សារធាតុលេស៊ីធីន (Lecithin) ដែលមានតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ ក្នុងការបញ្ជូនសញ្ញាឱ្យទៅប្រព័ន្ធប្រសាទ។ ដូចនេះ កុមារ និងក្មេងជំទង់ គួរទទួលទានស៊ុត ឱ្យបាន១ថ្ងៃ ១គ្រាប់។ រីឯមនុស្សធំ គួរទទួលទាន ១សប្តាហ៍ ឱ្យបាន៣-៤គ្រាប់។
    ៥. ធ្វើឱ្យខួរក្បាលស្រស់ថ្លា ៖ ទទួលទានផ្លែប៊័រ (អាវ៉ូកាដូ) ព្រោះសាច់របស់ផ្លែប៊័រ មានវីតាមីន E យ៉ាងច្រើន។ ក្រៅ​ពី​ជួ​យបំប៉នស្បែក វាថែមទាំងជួយបំប៉នខួរក្បាល ធ្វើឱ្យខួរក្បាលស្រស់ថ្លា និងឆ្លាតវៃ៕



    0 comments:

    Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.