គ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) សាច់ក្តាមសមុទ្រ ខ្លាញ់រាវ ពងទា ដំឡូងបារាំង ម្សៅមី ឫសវ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ខ្ទឹម ក្រហម អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ ។
វិធីធ្វើ
១- យកពងទាទៅស្ងោរឲ្យឆ្អិន បកសម្បកឆូត បណ្តោយបន្តិច ឆ្កេះយកពងក្រហមចេញ ។ ២- សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ក្តាមស្ងោរបេះយកសាច់ លាយច្របល់ជាមួយនឹងឫសវ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម (បុកឲ្យម៉ដ្ឋ)ច្រូចទឹកត្រី អំបិលម៉ដ្ឋ ស្ករស ម្សៅស៊ុប ស្មានមើលឲ្យល្មមទើបយកទៅញាត់បំពេញត្រង់កន្លែងពងក្រហម នោះវិញ ។
៣- យកម្សៅមីលាយទឹកឲ្យខាប់ ដាក់ស៊ុតទាមួយក្នុងម្សៅកន្លះគីឡូ ដាក់អំបិលបន្តិច ។
៤- យកខ្ទះដាក់ខ្លាញ់ឲ្យក្តៅ ទើបយកស៊ុតទានោះទៅជ្រលក់នឹងម្សៅ ហើយដាក់ចៀនបំពងទៅក្នុងខ្ទះឲ្យ ឡើង ពណ៌ពងកន្លាត ទើបស្រង់ដាក់ចានទុក ។
៥- យកដំឡូងបារាំងហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗប្រឡាក់នឹងម្សៅមីបន្តិចៗយកទៅរៀបដាក់ក្នុងវែកសំនាញ់ (វែក ស្រោះគុយទាវ) ដាក់បំពងទៅក្នុងខ្ទះ ដែលមានខ្លាញ់សល់ពីបំពងស៊ុតទានោះ លុះឡើងក្រហមស្រួយហើយទើបយក មកដាក់ចាន ហើយយកស៊ុតទាដាក់ពីលើ រោយស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ។
0 comments:
Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.