​ខាវ​នៀវ​កែវ​

Posted on
  • Monday, January 9, 2012
  • by
  • angco.co
  • in
  • Labels:

  • ​គ្រឿងផ្សំ​
    ​អង្ករ​ដំណើប ដូង​ទុំ ស្ករស អំបិល ផ្កា​ម្លិះ រ៉ោយ​កន្ទោង​ក្រដាស។​
    ​វិធី​ធ្វើ​
    ​១- អង្ករដំណើប​ពីរ​កំប៉ុង​ទឹកដោះគោ ដូង​ទុំ​១ ស្ករស កន្លះ​គីឡូ។​ ​ ​
    ២- យក​អង្ករដំណើប​លាង​ឲ្យ​ស្អាត ត្រាំ​ទឹក​ឲ្យ​រីក ដា​ក់ឡាំង​ស៊ឺង​ចំ​ហ៊ុយ​ឲ្យ​ឆ្អិន ទុក​ឲ្យ​ត្រជាក់​
    ​៣- កោសដូង​ពូត​យក​ខ្ទិះ​ដើម​ទុក​ផ្សេង ខ្ទិះ​ចុង​ទុក​ផ្សេង​។​ ​ ​
    ៤- យក​ខ្ទិះ​ចុង​ដាក់​ស្ករស អំបិល​បន្តិច រម្ងាស់​ឲ្យ​ស្អិត ហើយ​ចាក់​ខ្ទិះ​ដើម​កូរ​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ ទើប​ដាក់​បាយ​កូរ​ឲ្យ​ ​ឡើង​ស្ងួត រួច​ដាក់​ទុក​ឲ្យ​ត្រជាក់ ចាប់​ដាក់​ចាន ឬ កន្តោង​ក្រដាស ហើយ​រោយ​វ៉ោយ​ពីរ​លើដោត​ផ្កាម្លិះ​ជា​ការស្រេច​។​
    ​របៀប​ធ្វើ​វ៉ោយ​
    ​១-​យក​ស៊ុតទា គោះ​យកតែ​ស៊ុត​ក្រហម ឆ្កឹះ​យក​ស្រោម​ចេញ ដាក់​ទឹកសន្សើំម​ដែល​ជាប់​នឹង​សំបក​នោះ​ចូល ជាមួយ​ ​យក​ស្បៃ​ត្រង​ឲ្យ​ស្អាត​។​ ​ ​
    ២-​ដាំទឹក​ស្ករ​ឲ្យ​ឡើង​ស្អិត យក​ស្លឹកចេក​កេវកន្ទោង កាត់​បន្តិច​ឲ្យមាន​ប្រហោង ដាក់​ស៊ុតទា​រោយ​ជា​សរសៃ វែងៗ​ទើប​ ​យក​ចង្កឹះ​ស្រង់​ដាក់​ចាន​។​



    0 comments:

    Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.