របាយការណ៍បានបង្ហើបឱ្យដឹងទៀតថាស្រាបៀរវាមានអ្វីអាក្រក់ជាងស្រាក្រហមទៅទៀត ក្នុងខណៈដែលស្រាក្រហមវាមានតំលៃពន្ធលើសស្រាធម្មតាដទៃទៀត។ ការទទួលទានស្រាបៀរមិនថាកំរិតមធ្យមនោះទេសុទ្ធតែធ្វើឱ្យប្រឈមទៅ នឹងរោគខ្ពស់ ដូចគ្នា។ ក្រុមអ្នកជំនាញមានជំនឿថានោះក៏ព្រោះស្រាបៀរវាមានឥទ្ធិពលទៅរារាំងការរំលាយអ័រម៉ូន អេសស្ត្រូជែននៅក្នុងរាងកាយ។ អ័រម៉ូនអេសស្ត្រូជែននៅក្នុងរាងកាយ។ អ័រម៉ូននេះវាមានចំណែក ជួយបន្ថែមឱ្យរោគមហារីកសុដន់រីកធំធាត់ឡើង។ ក្រៅពីនេះសារជាតិគីមីដែលកើតចេញពីអាកុល ក៏ត្រូវបានរំលាយ ហើយអាចពាក់ព័ន្ធគ្នាជាមួយនឹងរោគផងដែរ។
កាលពីមុនមកមន្ត្រីសុខភាពបានណែនាំទុកថាស្ត្រីមិនគួរ នឹងទទួលទានស្រាបៀរច្រើនពេក នោះទេ ហើយបុរសក៏មិនគួរទទួលទានច្រើនដូចគ្នាផងដែរ គឺស្ត្រីក្នុង១សប្តាហ៍មិនហួសពី១៤កែវ រីឯបុរសវិញក្នុង១សប្តាហ៍ក៏មិនហួសពី២១កែវផងដែរ។
ដកស្រង់ចេញពីកាសែត កម្ពុជាថ្មី លេខ១៦១៩ ថ្ងៃសោរ៍ ទី១៩ ខែមេសា ឆ្នាំ២០០៨ |
0 comments:
Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.