គ្រឿងផ្សំ
-សាគូគ្រាប់តូចពណ៏បៃតង-ត្រសក់ស្រូវម៉ឺឡុង
-ស្ករស -ទឹកស្អាត(ឬទឹកអប់ផ្កាម្លិះកាន់តែល្អ)
-ទឹកដោះគោឆៅ -ដូងខ្ចី -ខ្ទិះដូង
វិធីធ្វើ
-ត្រៀមទឹកស្ករដោយប្រើស្ករសនឹងទឹកស្អាតអប់ផ្កាម្លិះក្នុងអត្រាស្មើគ្នាមួយពែងដូចគ្នា។ យកវាដាក់ដាំលើភ្លើង ហើយព្យាយាមកូរ វាក្នុងពេលមិនទាន់ពុះ(ហាមកូរពេលពុះព្រោះ
ធ្វើឲ្យទឹកស្ករកករ)។ពេលទឹកស្ករពុះរលាយវាហើយដាក់ត្រងដោយក្រណាត់សស្អាតរូច
យកវាទៅរំងាស់ម្តងទៀតឲ្យខាប់។ បើមានស្លឹកតើយដាក់លាយផងកាន់តែល្អ។ -ស្ងោរសាគូដាំទឹក ១កែវឲ្យពុះខ្លាំង ហើយដាក់សាគូកន្លះពែងចូលស្ងោរ និងព្យាយាម កូរវាកុំឲ្យកកជាប់គ្នា។ បើទឹកតិចថែមទៀតនិងដាក់ស្ករខ្លះផង ដើម្បីឲ្យសាគូផ្អែម។
ពេលឆ្អិន រីកមាឌពេញបន្ទុកហើយដួសឲ្យត្រជាក់។ -ត្រសក់ស្រូវម៉ឺឡុងកាត់ចំណិតៗ ឬមូលៗកាន់តែល្អ។ -ចុងក្រោយគេដូសសាគូដាក់កែវ ថែមទឹកដោះគោឆៅ ទឹកស្ករ ខ្ទិះដូង និងត្រសក់ស្រូវម៉ឺ ឡុងបញ្ជូលគ្នា។ បើចូលចិត្តបរិភោគត្រជាក់អាចលាយជាមួយទឹកកក ឬក្លាស្សេក៏បាន។
0 comments:
Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.