ប្រហុកសាច់ល្អ សាច់ជ្រូកបីជាន់ ប្រហិត ដូងទុំ ម្ទេសក្រហម ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ក្រសាំង អំបិល ស្ករ ត្រសក់ ត្រប់ស្រួយ ព្រលិត ពពាយ ការ៉ុត ដើមខ្ទឹម ម្ទេសផ្លោក ស្រស់ ទុំ ។
វិធីធ្វើ
១- សាច់ជ្រូកបីជាន់ចិញ្ច្រាំជាមួយប្រហុក ។ ២- យកត្រីស្លាតមកលើយចិញ្ច្រាំបុកធ្វើជាប្រហិត ស្ងោរឲ្យឆ្អិន ទើបហាន់ឲ្យល្អិតប៉ុនៗ គ្រាប់ឈើគុស ។
៣- ម្ទេសក្រហម ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម បុកចូលគ្នាឲ្យម៉ដ្ធ ។
៤- កោសដូងពូតយកខ្ទិះដើម ដាក់កូរជាមួយម្ទេសបុក រួចដាំនឹងភ្លើងឲ្យពុះ ទើបដាក់ប្រហុកចិញ្ច្រាំ ប្រហិត ឆ្កៀលក្រសាំងដាក់ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប ភ្លក់មើល ឲ្យល្មមដួសដាក់ចានទុក(កុំរងាស់ទុកយូរប្រយ័ត្នឡើងប្រេង) ហើយហាន់ជីម្ទេសផ្លោកទុំជាសរសៃឆ្មាររោយពីរលើ ។
របៀបរៀបល្បោយដាក់ចាន
១- រើសយកត្រសក់តូចៗ ល្មមប្រវែងមួយចង្អុលដៃមកចិតជាកន្ត្រកលុងយកសាច់ចេញ ហើយឆ្លាក់ពីលើ ដៃកន្ត្រក ដែលមាននៅក្នុងរូបនេះជា កន្ត្រកដេក បើចង់ចិតជាកន្ត្រកអង្គុយ ដូចរូបភាពខាងក្រោយក៏បាន តាមចិត្តរើស យកមកប្រើចុះ (សូមអញ្ជើញមើលរូបកន្ត្រកដែលឆ្លាក់ពីល្ហុង) ។ ២- យកពពាយ ត្រប់ស្រួយ ព្រលិត មកហាន់ឲ្យល្អិត លាយគ្នាដាក់ចូលក្នុងកន្ត្រក ។
៣- មើមការ៉ុត ចិតជាផ្កាចំប៉ា ស៊កតាមកន្ត្រកទើបយកទៅរៀបដាក់ចានសំបែត ។
៤- ដើមខ្ទឹមយកទាំងគល់ឆូតស្លឹកកោសឲ្យង មូរឲ្យវារមូត្រាំទឹក ដាក់ចំហៀងៗ កន្ត្រក ។
៥- ម្ទេសនាងដៃទុំចិតជាផ្កាដោត យកត្រសក់ចិត ជារាងផ្កាយីហ៊ុបដាក់កណ្ដាល ហើយចិតសំបកចេញ ចិត ជាបន្ទះៗ កាត់ជាប្រហោងចង្វាមូលស៊កជុំវិញផ្កា (របៀបចិតផ្កាយីហ៊ុបមិនខុសគ្នានឹងផ្កាចំប៉ាទេ គ្រាន់តែចិតរាងឲ្យវាធំ ជាងផ្កាចំប៉ាប៉ុណ្ណោះ) ។
0 comments:
Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.