ស្វែងយល់​ពី​ទឹកកក​កិន

Posted on
  • Monday, January 9, 2012
  • by
  • angco.co
  • in
  • Labels:

  • ភ្នំពេញ : បច្ចុប្បន្ន​ទឹកកក​មាន​រូបភាព​ជា​ច្រើន​ដែល​ដាក់​លក់​នៅលើ​ទីផ្សារ ក្នុង​នោះ​មិន​ថា​ទឹកកក​បំពង់​តូច ទឹកកក​បំពង់​ធំ ក៏ប៉ុន្តែ​មាន​កម្មវិធី​តែមួយគត់​គឺ​ការនាំយក​ទឹកកក​ទៅ​ឆ្លងកាត់​សកម្មភាព​សម្លាប់​មេរោគ​ដោយ​ប្រើ​សារ​ជាតិគីមី​កំចាត់​វត្ថុ​ផ្សេងៗ​លាយឡំ​ផ្សេងៗ​ដែល​ច្រើន​មាន​លាយឡំ​នៅក្នុង​ទឹកកក​ដូចជា កំទេច​ធូលី កំទេច​ឈើ និង​កំទេច​ផ្សេងៗ​ទៀត​ដែល គេ​ចំណាយ​ពេលវេលា​ប្រមាណ ៣០-៤០ ម៉ោង ទើប​បាន​ទឹកកក​មក​តាម​ត្រូវការ​រង់ចាំ​ទំរាំ​តែ​សកម្មភាព​ផលិត Coliforms ដែល​ជា​បាក់តេរី​មួយ​ប្រភេទ​អាច​មាន​លាយឡំ​នៅក្នុង​ទឹកកក​បាន​ដូចគ្នា ។​
    ​ប្រសិន​បើ​ពិនិត្យ​រកឃើញ​បាក់តេរី​ប្រភេទ​នេះ​នៅក្នុង​អាហារ​បញ្ជាក់ថា អាហារ​ប្រភេទ​នោះ​មាន​មេរោគ​នៅ​តាម​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​ជាមិនខាន ។ នៅ​មាន​មួយ​ប្រភេទ​ទៀត គឺ E.Coli ជា​មេរោគ​បាក់តេរី​ដែល​មាន​លក្ខណៈ​រាង​ជា​កំណាត់​ខ្លី​តែ​មូល​ដែល​គេ​រកឃើញ​មាន​នៅក្នុង​សាច់សត្វ បន្លែ ផ្លែឈើ និង​នៅក្នុង​ប្រភពទឹក ប្រសិនបើ​ទទួលបាន​មេរោគ​ប្រភេទ​នេះ​នឹង​ធ្វើឲ្យ​ពោះ​រា​គរូស​យ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរ ៕​



    0 comments:

    Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.