ឡាប​មឹក​

Posted on
  • Saturday, January 7, 2012
  • by
  • angco.co
  • in
  • Labels:
  • គ្រឿងផ្សំ :
    -​មឹក​ហាន់​ជា​ចំណិត​    ​២៥០​ក្រាម​
    -​ម្ទេសដៃនាង​ក្រៀម​    ​៩​គ្រាប់​
    -​រំដេង​ហាន់​បន្ទះ​    ​១​ខ្នែង​
    -​ខ្ចឹ​ម​ស​    ​    ​១/២​ចានចង្កឹះ​
    -​ស្លឹកគ្រៃ​ហាន់​ស្តើង​    ​៣​ដើម​
    -​ខ្ទឹម​លីង​    ​    ​១/២​ស្លាបព្រា​បាយ​
    -​ខ្ទឹមក្រហម​    ​    ​៤-៥​មើម​
    -​កាពិ​    ​    ​១​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
    -​ទឹកត្រី​ឆ្ងាញ់​    ​២​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
    -​គល់​ខ្ទឹម​
    -​ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ​
    -​គ្រឿងទេស​ផ្សេងៗ ដូចជា ក្លាំពូ អុ​ប​ឆឺ​ត តាម​ចំណូលចិត្ត ។​
    វិធី​ធ្វើ :
    ១-​ត្រៀម​គ្រឿងផ្សំ​ឡាប ដោយ​ការយក​ម្ទេស​ក្រៀម​ទៅ​លីង​ក្នុង​ខ្ទះ ឲ្យ​ស្រួយ​ឆ្អិន ។​រីឯ​ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម និង គ្រឿងទេស​ផ្សេងៗ យកទៅ​លីង​ឲ្យ​ឈ្ងុយ​ឆ្អិន រួច​យកមក​បុក​រួមគ្នា​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ ។ ខ្ចប់​កាពិ ដោយ​ស្លឹក​តើយ រួច​យកទៅ​ដុត​ឲ្យ​ឆ្អិន បន្ទាប់មក​យកមក​បុក​ច្របល់​ជាមួយ​គ្រឿង​ឡាប ។​
    ២-​ឆា​គ្រឿង​ឡាប​ឲ្យ​ឈ្ងុយ​ឆ្អិន​ល្មម រួច​ដាក់​សាច់​មឹក​ចូល​ច្របល់​ជាមួយ ដាក់​ខ្ទឹម​លីង និង ផ្សំ​រសជាតិ​ដោយ​ទឹកត្រី រួច​ភ្លក់​រសជាតិ​តាម​ចំណូលចិត្ត ទើប​រោយ​ពីលើ​ដោយ​ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ស្លឹក​ខ្ទឹម និង​បន្លែស្រស់ ។



    0 comments:

    Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.