យើងមិនអាចមើលឃើញមេរោគដោយភ្នែកទទេរនោះទេ ។ មេរោគទាំងនោះស្ថិតនៅជាប់នឹងដៃ ក្រណាត់ និងប្រដាប់ប្រដាប្រើប្រាស់ក្នុងផ្ទះបាយ ហើយអាចចម្លងទៅចំណីអាហារដែលមនុស្សញ៉ាំដោយធ្វើឲ្យមនុស្សទទួលរងនូវគ្រោះថ្នាក់សុខភាពមួយចំនួន ។ក៏ប៉ុន្តែទោះជាយ៉ាងនេះក្តី យើងនៅតែមានវិធីទប់ស្កាត់វាបានផងដែរដោយអនុវត្តវិធីសាស្ត្រដូចខាងក្រោមនេះ ។
ទុកដាក់ប្រភេទសាច់ឆៅ និងឆ្អិនដាច់ដោយឡែកពីគ្នា ៖ សាច់ឆៅអាចមានមេរោគដែលអាចចម្លងទៅឲ្យម្ហូបអាហារដែលឆ្អិនល្អនោះបាននៅពេលណាយើងរក្សាទុកម្ហូបនោះនៅជាប់នឹងសាច់ឆៅ ។ ដើម្បីសុខភាពក្នុងការទទួលទានអាហារ យើងគួររក្សាទុកម្ហូបដែលចំអិនរួចនៅកន្លែងដែលមានសុវត្ថិភាពគឺត្រូវនៅដាច់ពីសាច់ឆៅ ។
ចម្អិនអាហារឲ្យបានឆ្អិនល្អ ៖ តាមការសិក្សាស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា អាហារដែលមានសុវត្ថិភាពពីមេរោគទាំងឡាយគឺជាអាហារដែលត្រូវបានចម្អិននៅកំដៅយ៉ាងហោចណាស់ ៧០អង្សាសេ ។ ចំពោះអាហារដូចជាស៊ុត និងអាហារសមុទ្រត្រូវចម្អិនឲ្យបានឆ្អិនល្អទើបយើងអាចញ៉ាំបានប្រកបដោយសុវត្ថិភាព ។
ត្រូវរក្សាភាពស្អាតជានិច្ចទាំងនៅក្នុងផ្ទះបាយ និងមុនពេលញ៉ាំអាហារ ៖ មេរោគអាចនៅនឹងក្រណាត់ជូតសម្ភារៈផ្ទះបាយដែលអាចបង្កឲ្យយើងឆ្លងមេរោគតាមរយៈអាហារបាន ដូចនេះយើងត្រូវរក្សាអនាម័យស្អាតជានិច្ច ។
កំដៅអាហារដែលអ្នកចំអិនទុកនៅពេលវាត្រជាក់ ៖ អាហារដែលចុះត្រជាក់អាចជាឱកាសសម្រាប់ភ្នាក់ងារចំលងមេរោគនានាមកតោងនឹងអាហារនេះសារជាថ្មី ដូចនេះរាល់ពេលអាហារត្រជាក់ យើងត្រូវកំដៅវាឡើងវិញទើបជាការប្រសើរ ៕




0 comments:
Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.