ផ្លែល្ហុងគឺជាប្រភេទផ្លែឈើម្យ៉ាងដែលត្រូវបានគេប្រទះឃើញនៅក្នុងទីក្រុងមិចស៊ិចកូមុនដំបូងគេ ។ផ្លែល្ហុងត្រូវបានគេយកមកបរិភោគដោយយកសំបក និងគ្រាប់វាចេញ ហើយផ្លែល្ហុងមានសារប្រយោជន៍ដល់សុខភាពជាច្រើន ។
ជំនួយដល់ការរំលាយអាហារ ៖ ផ្លែឈើនេះជួយរំលាយអាហារបានយ៉ាងល្អនៅក្នុងរាងកាយ ។ ផ្លែល្ហុងជំនួយដល់ការរំលាយអាហារដោយយោងទៅតាមកំរិតខ្ពស់របស់អង់ស៊ីមរំលាយអាហារម្យ៉ាងដែលគេស្គាល់ថា Papain ។ អង់ស៊ីមនេះបានបញ្ចុះឱកាសនៃការរលាកដែលបង្កឡើងដោយការរំលាយអាហារ និងការរលាកដែលបង្កដោយជាតិអាស៊ីតនៅក្នុងក្រពះ ពោះវៀន និងនៅក្នុងបំពង់អាហារ ។
ជួយការពារទប់ស្កាត់ជម្ងឺមហារីក ៖ ល្ហុងអាចទប់ស្កាត់មិនឲ្យមានជម្ងឺមហារីកដែលបង្កមកពីជាតិពុលចេញពីពោះវៀនធំ ។ ផ្លែល្ហុងមានសារប្រយោជន៍ជាពិសេសនៅក្នុងក្រពេញ និងសរីរាង្គដែលមានផ្ទុកស្រទាប់ជាលិកា ។ វីតាមីន E និងវីតាមីន C និងជាតិប៊ែតាពណ៌សាច់ការុតត្រូវបានគេរកឃើញនៅក្នុងផ្លែល្ហុង ។ ពពួកវីតាមីនទាំងនេះជួយកាត់បន្ថយគ្រោះថ្នាក់ជម្ងឺដែលវិវឌ្ឍជាមហារីកពោះវៀនធំ ។
ជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការចម្លងរោគផ្សេងៗ ៖ ទឹកផ្លែល្ហុងត្រូវបានគេដឹងថាជួយទប់ស្កាត់ការចម្លងរោគផ្សេងៗ ។ វាបានប្រឆាំងនឹងការចម្លងរោគនៅក្នុងពោះវៀនធំ ស្បែក និងសរីរាង្គដទៃទៀត ។
ជំនួយដល់ថ្លើម ៖ ផ្លែល្ហុងមានសារប្រយោជន៍សម្រាប់បន្សាបជាតិពុលដែលមាននៅក្នុងថ្លើម ៕




0 comments:
Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.