
សាច់គោ (សាច់លាយខ្លាញ់) ៩៦០ ក្រាម, ឆៃថាវ ៦៤០ ក្រាម (កោសសម្បក និងពុះជាដុំធំៗ), គ្រឿងប៉ូចកាក់ ២ គ្រាប់, ទឹក ៥ ទៅ ៦ កែវ, ស្លឹកខ្ទឹមហាន់កង់ខ្លីៗ ២ ស្លាបព្រាបាយ និងខ្លាញ់ ៣ ស្លាបព្រាបាយ ។
៙ គ្រឿផ្សំរសជាតិ (១)
ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់ ២ ស្លាបព្រាបាយ, ស្រា ១ ស្លាបព្រាបាយ និងប្រេងល្ង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ។
៙ គ្រឿងផ្សំរសជាតិ (២)
ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ, ខ្ញីហាន់ម៉ដ្ឋមួយមុខៗ ១ ស្លាបព្រាបាយ និងទឹកសៀងខាប់ ២ ស្លាបព្រាបាយ ។
៙ គ្រឿងទឹកខាប់
ទឹកម្ទេសខាប់ ២ ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់បន្ដិចបន្ដួច, ស្ករ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ និងទឹកម្សៅឆា ២ ស្លាបព្រាបាយ ។
៙ វិធីធ្វើ
១. ដាក់សាច់គោទាំងដុំស្រុសក្នុងទឹកពុះរយៈពេល ១០ នាទី រួចហើយស្រង់ចេញ និងហាន់ជាដុំធំៗ បន្ទាប់មកដាក់ច្របល់ចូលក្នុងគ្រឿងផ្សំ (១) ។
២. ដាក់ខ្លាញ់ចូលក្នុងឆ្នាំងខ្ទះ បន្ទាប់មកចាក់សាច់គោឆោជាមួយគ្រឿងផ្សំ (២) ។
៣. ដួសគ្រឿងឆាដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំងដី ដាក់គ្រឿងប៉ូចកាក់ និងចាក់ទឹកចូល ហើយគ្របឲ្យជិត និងស្ងោរំងាស់រយៈពេល ២ ម៉ោង លុះត្រាតែសាច់គោផុយល្អ ។
៤. ដាក់ឆៃថាវចូលស្ងោរ ១០ នាទី និងចាក់គ្រឿងទឹកខាប់ចូល ហើយរោយស្លឹកខ្ទឹមពីលើទុកជាការស្រេច ៕
0 comments:
Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.