ជាប់តាមខ្លួនពេលធ្វើដំណើរ ឬចេញច្បាំងជាមួយសត្រូវឈ្លានពាន ។ ការធ្វើប្រហុកដុំនេះគឺគេបាននាំយកសាច់ត្រីដែលយកឆ្អឹងចេញអស់ហើយយកមកចិញ្ច្រាំងឲ្យម៉ដ្ឋ រួចយកទៅលីងឲ្យស្ងួត (មានលក្ខណៈដូចកំបោរថ្មលាយជាមួយខ្សាច់) រួចហើយពូតជាដុំ ។ ហើយគេត្រូវហាលរហូតកន្លះថ្ងៃ ហើយសូន្យជាដុំវែងៗឲ្យទំហំប៉ុននឹងចេកពងមាន់ខ្ចប់នឹងស្លឹកចេក ហើយអាំងភ្លើងរហូតឆ្អិនម្តងទទៀត ។ វិធីនេះអាចជួយឲ្យរក្សាទុកប្រហុកបានរាប់ខែ ៕ (អ.ស)
វិធីធ្វើប្រហុកដុំ
ប្រហុកដុំជាអាហារសម្រាប់ប្រើទុកហូបបានយូរថ្ងៃរបស់មនុស្សសម័យបុរាណខ្មែរយើង ។ អាហារប្រភេទនេះត្រូវបានកងទ័ព និងពលរដ្ឋចេះធ្វើដើម្បីប្រើជាសៀងដាក់
ជាប់តាមខ្លួនពេលធ្វើដំណើរ ឬចេញច្បាំងជាមួយសត្រូវឈ្លានពាន ។ ការធ្វើប្រហុកដុំនេះគឺគេបាននាំយកសាច់ត្រីដែលយកឆ្អឹងចេញអស់ហើយយកមកចិញ្ច្រាំងឲ្យម៉ដ្ឋ រួចយកទៅលីងឲ្យស្ងួត (មានលក្ខណៈដូចកំបោរថ្មលាយជាមួយខ្សាច់) រួចហើយពូតជាដុំ ។ ហើយគេត្រូវហាលរហូតកន្លះថ្ងៃ ហើយសូន្យជាដុំវែងៗឲ្យទំហំប៉ុននឹងចេកពងមាន់ខ្ចប់នឹងស្លឹកចេក ហើយអាំងភ្លើងរហូតឆ្អិនម្តងទទៀត ។ វិធីនេះអាចជួយឲ្យរក្សាទុកប្រហុកបានរាប់ខែ ៕ (អ.ស)
ជាប់តាមខ្លួនពេលធ្វើដំណើរ ឬចេញច្បាំងជាមួយសត្រូវឈ្លានពាន ។ ការធ្វើប្រហុកដុំនេះគឺគេបាននាំយកសាច់ត្រីដែលយកឆ្អឹងចេញអស់ហើយយកមកចិញ្ច្រាំងឲ្យម៉ដ្ឋ រួចយកទៅលីងឲ្យស្ងួត (មានលក្ខណៈដូចកំបោរថ្មលាយជាមួយខ្សាច់) រួចហើយពូតជាដុំ ។ ហើយគេត្រូវហាលរហូតកន្លះថ្ងៃ ហើយសូន្យជាដុំវែងៗឲ្យទំហំប៉ុននឹងចេកពងមាន់ខ្ចប់នឹងស្លឹកចេក ហើយអាំងភ្លើងរហូតឆ្អិនម្តងទទៀត ។ វិធីនេះអាចជួយឲ្យរក្សាទុកប្រហុកបានរាប់ខែ ៕ (អ.ស)




0 comments:
Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.