ពិសាទឹកដោះ​គោមួយ​កែវ​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​ជួយ​ឲ្យ​បង្កើន​ការចងចាំ​

Posted on
  • Sunday, February 12, 2012
  • by
  • angco.co
  • in
  • Labels:

  • Mdnjownlzj 
    ​ ​ជា​យូរ​មកហើយ​គេ​បានដឹងថា​ទឹកដោះគោ​ជួយ​ធ្វើ​ឲ្យ​ឆ្អឹង​មាន​សុខភាព​ល្អ និង ផ្តល់​ឲ្យ​រាង​កាយ​នូវ​ការបង្កើន​ជាតិ​ប្រូតេអ៊ីន និង វីតាមីន ។ ប៉ុន្តែ​ឥឡូវ​ទឹកដោះគោ​កំពុងតែ​ទទួល​បានការ​សាទរ​ថា​ជា​គ្រឿង​ជំនួយ​ដល់​ការចងចាំ បន្ទាប់ពី​ការសិក្សា​មួយ​បាន​រកឃើញថា​អ្នក​ដែល​ទទួលទាន​ទឹកដោះគោ​ជាប្រចាំ និង ផលិតផល​ធ្វើ​ពី​ទឹកដោះគោ​ដទៃទៀត​ដូចជា ទឹកដោះគោ​ជូរ ឈី​ស (Cheese) និង សូម្បីតែ​ការ៉េម បានធ្វើ​តេស្ត៍​ប្រឡង​បាន​លទ្ធផល​កាន់តែ​ប្រសើរ​ដើម្បី​ពិនិត្យមើល​សមត្ថភាព​ខួរក្បាល​របស់​ពួកគេ ។​
    ​ ​ក្រុម​អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​បានស្នើ​ឲ្យ​បុរស និង​ស្ត្រី​ចំនួន ៩៧២ នាក់​បំពេញ​ក្នុង​បញ្ជី​ស្ទង់​មតិ​លំអិត​ស្តីពី​របប​អាហារ​របស់​ពួកគេ ក្នុងនោះ​រួមមាន​ថា​តើ​ពួកគេ​ទទួលទាន​ផលិតផល​ធ្វើ​ពីទឹកដោះគោ​បាន​ញឹកញាប់​ប៉ុណ្ណា បើទោះបីជា​ពួកគេ​គ្រាន់តែ​ទទួលទាន​ទឹកដោះគោ​ក្នុងពេល​ពិសាកាហ្វេ និង ទឹកតែ​ក៏ដោយ ។​
    ​​អ្នកចូលរួម​អាយុ ២៣ រហូតដល់ ៩៨ ឆ្នាំ​បន្ទាប់មក​បានបញ្ចប់​ការធ្វើ​តេស្ត៍​ប្រឡង​យ៉ាង​ពិបាក​ចំនួន ៨ វិញ្ញាសា​ដើម្បី​ពិនិត្យមើល​ការ​ផ្តោតអារម្មណ៍ ការចងចាំ និង សមត្ថភាព​ក្នុងការ​រៀនសូត្រ​របស់​ពួកគេ ។​
    ​ ​ការសិក្សា​ដែល​ចេញផ្សាយ​ក្នុង​ទស្សនា​វ​ដ្តី International Dairy Journal នេះ​បាន​បង្ហាញថា មនុស្សពេញវ័យ​ដែល​ទទួលទាន​ផលិតផល​ធ្វើ​ពី​ទឹកដោះគោ​យ៉ាងតិចណាស់​ប្រាំ​ទៅ​ប្រាំ​មួយដង​ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍​បានធ្វើ​តេស្ត៍​ទទួលបាន​ល​ទ្ធ​ផល​ល្អប្រសើរ​ឆ្ងាយ​ណាស់​បើ​ធៀប​ជាមួយ​មនុស្ស​ដែល​មិនសូវ​ទទួលទាន​អាហារ​ធ្វើ​ពី​ទឹកដោះគោ ។​
    ​ ​នៅក្នុង​វិញ្ញាសា​ប្រឡង​មួយចំនួន មនុស្សពេញវ័យ​ដែល​កម្រ​នឹង​ទទួលទាន​ផលិតផល​ធ្វើ​ពី​ទឹកដោះគោ​អាច​នឹងមាន​ចំនួន​៥ ដង​ក្នុង​ប្រឡង​ធ្លាក់​បើ​ធៀប​ជាមួយ​អ្នក​ដែល​ទទួលទាន​ផលិតផល​ទឹកដោះគោ​ចន្លោះ​ពី ពីរ ទៅ បួន​ដង​ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍ ។​
    ​ ​ក្រុម​អ្នកស្រាវជ្រាវ​មកពី​សាកលវិទ្យាល័យ University of Maine នៅ​សហរដ្ឋអាមេរិក ជឿថា សារធាតុ​បំប៉ន​ជាក់លាក់​មួយចំនួន​នៅក្នុង​ផលិតផល​ទឹកដោះគោ​ដូចជា​ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម​ជាដើម​អាចជួយ​ទប់ទល់​ការបាត់​ភាព​ចងចាំ​បាន ។​
    ​ ​ពួកគេ​កំពុងតែ​សង្ស័យ​ផងដែរ​ថា​ផលិតផល​ទឹកដោះគោ​ប្រហែលជា​អាចជួយ​ការពារ​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺ​បេះដូង និង ការកើនឡើង​សម្ពាធ​ឈាម​ថែម​ទៀតផង ហើយ​ផ្ទុយ​មកវិញ​ទឹកដោះគោ​ពិតជា​អាចជួយ​ថែរក្សា​សមត្ថភាព​ខួរក្បាល​ឲ្យ​បំពេញ​មុខងារ​បាន​យ៉ាង​ល្អ​ផងដែរ។ ប៉ុន្តែ​ក្រុម​អ្នកជំនាញ​មួយចំនួន​បាន​តវ៉ា​ថា​ផលិតផល​ទឹកដោះគោ​បង្កើន​នូវ​លទ្ធភាព​ក្នុង​ការកើត​ជំងឺ​បេះដូង និង ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ក្នុង​ខួរក្បាល​ទៅវិញ​ទេ ព្រោះ​ផលិតផល​ទាំងនោះ​សម្បូរ​ទៅដោយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ចេញពី​ទឹកដោះគោ៕



    0 comments:

    Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.