មើមខ្ទឹមបារាំង គឺជាប្រភេទបន្លែដែលមានក្លិនឆួលសំបូរទៅដោយ គុណប្រយោជន៍ខាងចំណីអាហារដូចគ្នាទៅនឹងប្រភេទដទៃដែរ។ មើមខ្ទឹម បារាំងគឺជាបន្លែរួមផ្សំមួយនៅក្នុងអាហារជាច្រើនប្រភេទដូចជាគេអាចនាំ | |
យកទៅឆា ស្ងោរ ឬញាំ និងអាហារដៃទៀតៗជាច្រើនមុខ។ មនុស្សជាច្រើននាក់មិនសូវជាចូលចិត្ត មើមខ្ទឹមបារាំងនោះទេព្រោះមានក្លិនឆួលខ្លាំង ក៏ប៉ុន្តែតើអ្នកដឹងឬទេថាសារជាតិផ្សំស្ពាន់ធ័រដែលមាន ប្រភពពីក្លិនឆួលមួយនេះវាមានរ៉ែធាតុដ៏សំខាន់ជួយបំប៉នសម្ផស្សស្បែករបស់អ្នកឱ្យបានស្រស់ថ្លា និងកាន់តែភ្លឺរលោងឡើង។ ប្រសិទ្ធភាពនៅក្នុងមើមខ្ទឹមបារាំងវាជួយធ្វើឱ្យប្រព័ន្ធបញ្ចោញចោល បំពេញតួនាទីបានកាន់តែល្អឡើង និងទទួលទានដំណេកបានលង់លក់ស្រួល។ សំរាប់មនុស្សដែលឧហ្សាហ៍កើតជំងឺផ្តាសាយញឹកញាប់ ប្រតិកម្មការទទួលទានមើមខ្ទឹមបារាំង ឬសូម្បីតែដើមខ្ទឹមក៏អាចជួយកាត់បន្ថយអាការៈដូចដែលបានពោលខាងលើដូចគ្នា។ ក្រៅពីនោះ ប្រសិនបើទទួលទានជាប្រចាំវា នឹងជួយការពារប្រព័ន្ធរោគផ្តាសាយបានទៀតផង។ ដកស្រង់ចេញពីកាសែត កម្ពុជាថ្មី ឆ្នាំទី៧ លេខ១៥៧២ ថ្ងៃពុធ ទី២០ ខែកុម្ភៈ ឆ្នាំ២០០៨ |
0 comments:
Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.