ការ​នាំ​ចេញ​អង្ករ​របស់​សមាគម​សម្រាប់ ឆ្នាំ​២០១១ បាន​កើន​ឡើង​១៥០​ភាគរយ

Posted on
  • Friday, January 13, 2012
  • by
  • angco.co
  • in
  • Labels:

  • 120113_09
    កម្មករ​កំពុង​លើក​​អង្ករ​ឲ្យ​​អតិថិជន​​នៅ​​ហាង​លក់​អង្ករ​មួយ​នៅ​ភ្នំពេញ។ ការ​នាំ​ចេញ​​អង្ករ​​កាល​ពី​ឆ្នាំ​​២០១១ មាន​សន្ទុះ​​យ៉ាង​​ខ្លាំង​។ រូបថត ម៉ៃ វីរៈ​
    ភ្នំពេញៈ ការ​នាំ​ចេញ​អង្ករ​របស់​សម្ព័ន្ធ​សមាគម​រោងម៉ាស៊ីន​កិន​ស្រូវ​កម្ពុជា​នៅ ​ឆ្នាំ​២០១១ កើន​ឡើង​ជាង​១៥០​ភាគ​រយ​បើ​ធៀប​នឹង​ឆ្នាំ​២០១០។ នេះ​បើ​តាម​ការ​អះ​អាង​ពី​ប្រធាន​សម្ព័ន​កាល​ពី​ម្សិលមិញ​។
    លោក​ ភូ ពុយ ​ប្រធាន​សម្ព័ន្ធ​សមាគម​រោង​ម៉ាស៊ីន​កិន​ស្រូវ​កម្ពុជា​មាន​ប្រសាសន៍​ថា បើ​តាម​តួ​លេខ​បណ្តោះ​អាសន្ន​របស់​សម្ព័ន​សមាគម​រោង​ម៉ាស៊ីន​កម្ពុជា ​ការ​នាំ​ចេញ​អង្ករ​ជា​ផ្លូវការ​ទៅ​កាន់​ទីផ្សារ​អន្តរជាតិ​នៅ​ឆ្នាំ​២០១១ មាន​ជាង​១០​ម៉ឺន​តោន ​ពោល​បាន​កើន​ជាង​១៥០​ភាគ​រយ បើ​ធៀប​នឹង​ឆ្នាំ​ ២០១០ ​ដែល​មាន​ប្រមាណ​ ត្រឹម​តែ​៤​ម៉ឺន តោន​ប៉ុណ្ណោះ​។
    លោក​បាន​បញ្ជាក់​ថា៖ «ការ​កើន​ឡើង​នេះ​ដោយសារ​តែ​យើង​មាន​ការ​ជំរុញ​រោង​ម៉ាស៊ីន​កិនស្រូវ​ឲ្យ​ មាន​ការ​កែច្នៃ​តាម ​កម្រិត​ស្តង់ដារ ​ទីពីរ​គឺ​មាន​ការ​ផ្តល់​ទុន​កម្ចី​ពី​ធនាគារ​រដ្ឋ និង​ឯកជន​មាន​ការ​កើន​ឡើង​ដើម្បី​ឲ្យ​សម្ព័ន្ធ​របស់​យើង​អាច​បង្កើន​ការ​ទិញ ស្រូវ​សម្រាប់​កែច្នៃ​បាន​ច្រើន​»។
    លោក សេង​ ប៊ុនស៊ អនុប្រធាន ​សម្ព័ន្ធ​បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា តម្លៃ​នៃ​ការ​នាំ​ចេញ​ទៅ​កាន់​ទីផ្សារ​អឺរ៉ុប និង​អាស៊ី​នៅ​ឆ្នាំ​២០១១ មាន​ចន្លោះ​ពី​ ៩០០ ទៅ​ ១០០០​ដុល្លារ​ក្នុង​មួយ​តោន​ សម្រាប់​ប្រភេទ​អង្ករ​លេខ​មួយ ​គឺ​ខ្ពស់​ជាង ឆ្នាំ​២០១០ ចំនួន ១០​ភាគ​រយ​។
    តាម​លោក ភូ ពុយ ការ​នាំចេញ​អង្ករ​របស់​សម្ព័ន្ធ​សមាគម​រោង​ម៉ាស៊ីន​កិន​ស្រូវ ២០១២ នឹង​បន្ត​ការ​កើន​ឡើង​បន្ត​ទៀត​។ លោក​បន្ត​ថា៖ «ឆ្នាំ​នេះ​បើ​ទោះ​បី​ជា​មាន​ការ​ខូចខាត​ស្រូវ​ខ្លះ​ក៏​ប៉ុន្តែ​ការ​ប្រមូល​ ទិញ​ស្រូវ​កំពុង​តែ​មាន​ការ​កើន​ឡើង​»។
    ប៉ុន្តែ​លោក​បាន​អះអាង​ថា រោង​ម៉ាស៊ីន​កិន​ស្រូវ​នៅ​កម្ពុជា​កំពុង​តែ​ប្រឈម​នឹង​ឧបសគ្គ​មួយ​ចំនួន​ ដែល​​ធ្វើ​ឲ្យ​ការ​នាំ​ចេញ​អង្ករ​របស់​ពួក​គេ​នៅ​មាន​កម្រិត។ លោក​ថ្លែង​ថា៖ «ម្ចាស់​រោង​ម៉ាស៊ីន​កិន​ស្រូវ​នៅ​ខ្វះ​កន្លែង​ស្តុក​ស្រូវ​ និង​បច្ចេកទេស​សម្រាប់​កែច្នៃ​អង្ករ​ដែល​មាន​ស្តង់ដារ ​ហើយ​ទុន​ពួក​គាត់​នៅ​មាន​កម្រិត​​នៅ​ឡើយ»។
    ប្រធាន​សម្ព័ន​សមាគម​រោង​ម៉ាស៊ីន​កិន​ស្រូវ​កម្ពុជា​រូប​នេះ​បាន​ឲ្យ​ដឹង​ ទៀត​ថា ការ​ប្រមូល​ទិញ​ស្រូវ​របស់​សម្ព័ន្ធ​សមាគម​រោង​ម៉ាស៊ីន​កិន​ស្រូវ​នៅ ​ឆ្នាំ​២០១១​ បាន​ចំនួន​ជិត​៤០​ម៉ឺន​តោន ហើយ​សម្រាប់​ឆ្នាំ​២០១២ វា​អាច​នឹង​កើន​លើស​ឆ្នាំ​ ២០១១ ពី ៣០ ទៅ ៤០ ភាគរយ​។
    លោក អឹង ​វណ្ណម៉ៅ ​អនុប្រធាន​សមាគម​រោង​ម៉ាស៊ី​កិន​ស្រូវ​ និង​ជា​ម្ចាស់​រោងម៉ាស៊ីន​កិន​ស្រូវ អឹង វណ្ណម៉ៅ នៅ ខេត្ត​បន្ទាយ​មានជ័យ​ ដែល​ជា​សមាជិក​សម្ព័ន្ធ​សមាគម​រោង​ម៉ាស៊ីន​កិន​ស្រូវ​បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា ការ​ខ្វះខាត​ទុន និង​បច្ចេក​ទេស​ធ្វើ​ឲ្យ​លោក​មិន​អាច​មាន​លទ្ធភាព​នាំ​ចេញ​អង្ករ​ដោយ​ ផ្ទាល់​ទៅ​ក្រៅ​ប្រទស​បាន​នៅ​ឡើយ។
    លោក​បញ្ជាក់​ថា៖ «យើង​ចង់​នាំ​ចេញ​ដែរ តែ​វា​ទៅ​មិន​រួច​ទេ​ព្រោះ​អាជីវកម្ម​របស់​យើង​នៅ​តូចតាច​នៅ​ឡើយ ដោយ​សារ​តែ​កង្វះ​ខាត​ទុន»។ កាល​ពី​ ឆ្នាំ​២០១១ រោង​ម៉ាស៊ីន​កិន​ស្រូវ​របស់​លោក​បាន​កែច្នៃ​អង្ករ​លក់​ទៅ​ឲ្យ​ក្រុមហ៊ុន នាំ​ចេញ​អង្ករ​ក្នុង​ស្រុក​បាន​ប្រមាណ ២ ០០០តោន។
    លោក សុន គន្ធរ ​ប្រធាន​អគ្គ​នាយក​ធនាគារ​អភិវឌ្ឍន៍​ជនបទ​មាន​ប្រសាសន៍​ថា កំណើន​នាំ​ចេញ​អង្ករ​នៅ​ឆ្នាំ ២០១១ បាន​កើន​ឡើង​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស បើ​ធៀប​នឹង​ឆ្នាំ​២០១០។ លោក​បញ្ជាក់​ថា៖ «ដើម្បី​ជួយ​ជំរុញ​ដល់​វិស័យ​កសិកម្ម​ ធនាគារ​អភិវឌ្ឍន៍​ជន​បទ​បាន​ផ្តល់​កម្ចី​ប្រហែល​៥៦​លាន ដុល្លារ នៅ​ឆ្នាំ​២០១១ ដែល​ក្នុង​នោះ​មាន​មួយ​ចំនួន​បាន​ផ្តល់​ទៅ​រោង​ម៉ាស៊ីន​កិន​ស្រូវ​»។
    តួលេខ​ពី​ក្រសួង​ពាណិជ្ជកម្ម​បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា ការ​នាំ​ចេញ​អង្ករ ចន្លោះ​ខែ​មករា និង​ខែតុលា​ឆ្នាំ​២០១១ មាន​ប្រមាណ​ ១៣៦ ០១៣,៤​តោន កើន​ឡើង​៧,៣៣​ភាគរយ​ បើ​ធៀប​នឹង​អំឡុង​ពេល​ដូច​គ្នា​កាល​ពី​ឆ្នាំ​ ២០១០​ ដែល​មាន​តែ​១២៦ ៧១៨,១​តោន។ ដោយ​ឡែក​តម្លៃ​នៃ​ការ​នាំ​ចេញ​រយៈ​ពេល​១០​ខែ​ ២០១១ បាន​កើន​ឡើង​១៩៩,៤​ភាគរយ​ គឺ​កើន​ពី ២៦,១១ ​លាន​ដុល្លារ ទៅ ៧៨,១៨ លាន​ដុល្លារ៕



    0 comments:

    Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.