សាច់គោ​អាំង​ជ្រក់​

Posted on
  • Monday, January 9, 2012
  • by
  • angco.co
  • in
  • Labels:

  • គ្រឿងផ្សំ​
    ​សាច់គោ​ល្អ ម្ទេស​ក្រហម គល់​ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ខ្ជាយ សំបក​ក្រូចសើច ខ្ទឹម​ស ខ្ទឹម​ក្រហម គ្រឿង​ការី សណ្ដែក​ ​ដី ដូង​ទុំ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅ​ស៊ុប ឫស្សី ធាងដូង ។​
    ​វិធី​ធ្វើ​
    ​១- សាច់គោ​ល្អ ហាន់​ជា​បន្ទះ​ស្ដើងៗ ប្រវែង​មួយ​ចង្អុល​ដៃ ។​ ​២- គល់​ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេស​ក្រហម រំដេង ខ្ជាយ សំបក​ក្រូចសើច ខ្ទឹម​ស ខ្ទឹម​ក្រហម អំបិល គ្រឿង​ការី បុក​ចូល​គ្នា​ ​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ ។​ ​
    ​៣- ដូងទុំ​កោស​ពូត​យក​ខ្ទិះ​ដើម ។​ ​
    ​៤- សណ្ដែកដី​លីង​បុក ( កុំឲ្យ​ល្អិ​តពេក ) ។​ ​
    ​៥- យក​គ្រឿង សណ្ដែកដី​បុក ខ្ទិះដូង​មក​ប្រឡាក់​នឹង​សាច់គោ​ដាក់​ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅ​ស៊ុប ភ្លក់​មើល​ឲ្យ​ល្មម​ ​ទើប យក​ទៅ​មូល​ដោត​នឹង​ចង្កាក់​ឫស្សី អាំង​ឲ្យ​ឆ្អិន​ទុក​មួយ​អន្លើ ។​
    ​វិធី​ធ្វើ​ជ្រក់​ ​
     ​យក​ល្ហុង ឬ ផ្លែ​ស៊ូ ត្រសក់ មើម​ការ៉ុត ប៉ិគ​ក់ មក​ចិត បួន​ជ្រុង​ប៉ុន​មេដៃ ឬ ក៏​ឆ្លាក់​ជា​ក្បាច់​តាម​ការចេះ ហើយ​ ​ត្រាំ​ទឹកខ្មេះ ស្ករ អំបិល រវាង​ប្រាំ​ម៉ោង ។​ ​ ​នោពេល​ទទួលទាន ត្រូវ​យក​ធាងដូង​មក​លួស​ស្លឹក​ចេញ ទុក​ស្លឹក​ខាងចុង​បន្តិច កាត់​ជា​រាង​ព្រួញ ទើប​ហូត​សាច់​ ​គោ​ពី​ចង្កាក់​ឫស្សី មក​ដោត​ឆ្លាស់គ្នា​នឹង​ជ្រក់ រៀប​ដាក់​ចាន​តាម​សម ។​



    0 comments:

    Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.