គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោល្អ ម្ទេសក្រហម គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ខ្ជាយ សំបកក្រូចសើច ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម គ្រឿងការី សណ្ដែក ដី ដូងទុំ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប ឫស្សី ធាងដូង ។
វិធីធ្វើ
១- សាច់គោល្អ ហាន់ជាបន្ទះស្ដើងៗ ប្រវែងមួយចង្អុលដៃ ។ ២- គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហម រំដេង ខ្ជាយ សំបកក្រូចសើច ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម អំបិល គ្រឿងការី បុកចូលគ្នា ឲ្យម៉ដ្ឋ ។ ៣- ដូងទុំកោសពូតយកខ្ទិះដើម ។
៤- សណ្ដែកដីលីងបុក ( កុំឲ្យល្អិតពេក ) ។
៥- យកគ្រឿង សណ្ដែកដីបុក ខ្ទិះដូងមកប្រឡាក់នឹងសាច់គោដាក់ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប ភ្លក់មើលឲ្យល្មម ទើប យកទៅមូលដោតនឹងចង្កាក់ឫស្សី អាំងឲ្យឆ្អិនទុកមួយអន្លើ ។
វិធីធ្វើជ្រក់
យកល្ហុង ឬ ផ្លែស៊ូ ត្រសក់ មើមការ៉ុត ប៉ិគក់ មកចិត បួនជ្រុងប៉ុនមេដៃ ឬ ក៏ឆ្លាក់ជាក្បាច់តាមការចេះ ហើយ ត្រាំទឹកខ្មេះ ស្ករ អំបិល រវាងប្រាំម៉ោង ។ នោពេលទទួលទាន ត្រូវយកធាងដូងមកលួសស្លឹកចេញ ទុកស្លឹកខាងចុងបន្តិច កាត់ជារាងព្រួញ ទើបហូតសាច់ គោពីចង្កាក់ឫស្សី មកដោតឆ្លាស់គ្នានឹងជ្រក់ រៀបដាក់ចានតាមសម ។
0 comments:
Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.