ខ្លាញ់ត្រី​មាន​ផលប្រយោជន៍​ បង្ការ​ការ​ ដាច់​សរសៃឈាម​នៅ​ក្នុង​ខួរក្បាល

Posted on
  • Monday, February 20, 2012
  • by
  • angco.co
  • in
  • Labels:
  • អំណះអំណាង​មួយ​ដើម្បី​ធ្វើ​អោយ​ចរន្តឈាម​របស់​អ្នកមាន​ ដំនើរការ​ល្អ​នៅ​ក្នុង​ខួរក្បាល​ គឺ​ការ​ទទួលទាន​ខ្លាញ់ត្រី​ ។​ ជាតិ​ខ្លាញ់​ប្រភេទ​ Omega-3​ ដែល​មាននៅ​ក្នុង​ត្រី​ មាន​តួរ​នាទី​ដែល​មិន​គួរ​អោយ​ជឿ​ជា​ច្រើន​នៅ​ក្នុង​ចរន្តឈាម​មនុស្ស​ ដែល​ធ្វើ​អោយ​ងាយ​នឹង​កើត​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ក្នុង​ខួរក្បាល​ ។​ ទោះបីជា​អ្នក​កើត​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​ហើយ​ក៏​ដោយ​ ការ​ខួច​ខាត​របស់​វា​នឹង​មាន​សភាព​តិចតួច​ប៉ុណ្ណោះ​ ប្រសិនបើ​អ្នកមាន​កំរិត​ខ្លាញ់ត្រី​ច្រើន​នៅ​ក្នុង​ចរន្តឈាម​ ។​ ការ​ស្រាវជ្រាវ​ថ្មីៗ​នេះ​របស់​ជនជាតិ​ហុ​ល្លង់​ បាន​រក​ឃើញ​ថា​ មនុស្ស​ប្រុស​ក្នុង​អាយុ​រវាង​ ៦០​ ទៅ​៦៩​ឆ្នាំ​ដែល​ទទួលទាន​ត្រី​យ៉ាង​ហោច​ណាស់​ម្តង​ក្នុង​មួ​យស​ប្តា​ហ៍​ គឺ​គ្រាន់តែ​អាច​មានឱកាស​កើត​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​តែ​ពាក់កណ្តាល​ ប៉ុណ្ណោះ​ ក្នុងអំឡុងពេល​ ១៥​ឆ្នាំ​ខាង​មុខ​ នេះ​បើ​ប្រៀបធៀប​នឹង​អ្នក​អ្នក​មិន​ទទួលទាន​ត្រី​សោះ​ ។​ លើស​ពី​នេះ​ទៅ​ទៀត​ ការ​សិក្សា​ជា​ច្រើន​ប្រភេទ​ក្នុង​ប្រទេស​ជប៉ុន​បាន​បង្ហាញ​ថា​ អ្នក​ដែល​និយម​ចូល​ចិត្ត​បរិភោគ​ត្រី​ច្រើន​ គឺ​មិនសូវ​ស្លាប់​ទេ​ទោះបីជា​ពួក​គេ​មាន​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​ក៏​ដោយ ​ ។​ អ្នក​ស្រាវជ្រាវ​ជា​ច្រើន​បាន​រក​ឃើញ​ថា​ សំរាប់​អ្នក​ភូមិ​ដែល​រស់នៅ​ដោយ​របប​នេសាទ​ត្រី​ ហើយ​ពួក​គេ​បាន​ទទួលទាន​ត្រី​ប្រមាណ​ ២៥០​ក្រាម​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​ អាច​នឹង​កើត​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​ តែ​ ២៥​ ទៅ​ ៣០​ភាគរយ​តែ​ប៉ុណ្ណោះ​ គឺ​វា​តិច​ជាង​កសិករ​ដែល​ទទួលទាន​ត្រី​តែ​ ៨៥​ក្រាម​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​ ។​ វា​ក៏​ត្រូវ​បាន​ដាក់​បង្ហាញ​អោយ​ឃើញ​ដែរ​ថា​ អច្ឆរិយ​នៃ​ខ្លាញ់​ Omega-3​ ក្នុង​សត្វ​ត្រី​ អាច​កែប្រែ​ចរន្ត​ ឈាម​កុំអោយ​ងាយ​នឹង​មាន​កំនក​ និង​ស្ទះ​សរសៃឈាម​ក្នុង​ខួរក្បាល​បាន​ ។​ ការ​សំគាល់​ខ្លះ​ទៀត​ដែល​ត្រូវ​បាន​សិក្សា​ដោយ​ William​ Lands,​ Ph.D.,​ នៅ​សាកលវិទ្យាល័យ​ Illinois​ ក្នុង​រដ្ឋ​ Chicago​ បាន​បង្ហាញ​ថា​ ការ​ខូចខាត​ដែល​បណ្តាល​មក​ពី​ការ​ដាច់​សរសៃឈាម​ក្នុង​ខួរក្បាល​របស់​សត្វ​ ត្រូវ​បាន​គិត​ថា​មាន​ចំនួន​តិចតួច​ទេ​ ប្រសិនបើ​កាលពីមុន​ វា​ត្រូវ​បាន​គេ​អោយ​ចំនី​ជា​ខ្លាញ់ត្រី​ជា​អាហារ​ ។​ ប្រសិនបើ​អ្នក​ស្ថិត​ក្នុង​អាយុ​ដែល​ភ័យ​ខ្លាច​លើ​ការ​រួម​តូច​នៃ​សរសៃឈាម​ ដោយសារ​តែ​មាន​វត្តមាន​កំនក​ឈាម​ ។​ នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​បរិភោគ​ខ្លាញ់ត្រី​ ជាតិ​ខ្លាញ់ត្រី​នេះ​នឹង​ជួយ​ទៅ​សាងសង់​ឡើង​វិញ​នូវ​រចនាសម្ព័ន្ធ​ភា្ន​ស​ របស់​កោសិការ​ ។​ កោសិការ​ទាំងនោះ​នឹង​មិន​ស្ពឹក​ស្រពន់​ក្នុង​ការ​ធ្វើការ​ទេ​ ជា​ពិសេស​នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ទទួលទាន​ខ្លាញ់ត្រី​គ្រប់គ្រាន់​ និង​ទឹក​គ្រប់គ្រាន់​ ។​ នេះ​មាន​ន័យ​ថា​ កោសិការ​គ្រាប់​ឈាម​ដែល​ខូច​ទ្រង់ទ្រាយ​ និង​ល្អ​ជាង​មុន​តាម​រយៈ​រឹត​បន្តឹង​សរសៃឈាម​ ដើម្បី​ទទួល​បាន​នូវ​ការ​ផ្គត់​ផ្គង​អុក​ស៊ី​សែន​ទៅ​ក្នុង​កោសិការ​ខួរក្បាល ​ និង​បេះដូង​ ។​ ភាព​បត់បែន​ដូច្នោះ​អាច​ជួយ​សង្គ្រោះ​ជីវិត​របស់​អ្នក​បាន​ ជា​ពិសេស​គឺ​ភាព​ចាស់ជរា​ទៅ​តាម​អាយុ​របស់​សរសៃឈាម​អាក់ទែ​ និង​ការ​រូ​ម​តូច​របស់​វា​ ។​ និយាយ​អ​ញ្ជឹ​ង​ ការ​ទទួលទាន់​ខ្លាញ់​សត្វ​ (Saturated​ Animal​ Fat)​ មាន​និន្នាការ​ធ្វើ​អោយ​ភ្នាស​របស់​កោសិការ​ក្នុង​ខ្លួន​ទៅ​ជា​រឹងៗ​ ។​ វា​គឺជា​ហេតុផល​មួយទៀត​សំរាប់​អ្នក​ដែល​មានការ​បារម្ភ​អំពី​ជំងឺ​ដាច់​ សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​ និង​ជំងឺ​បេះដូង​-​សរសៃឈាម​ ជា​ទូទៅ​ត្រូវ​តែ​ចៀស​អោយ​ឆ្ងាយ​ពី​ការ​ទទួលទាន​ខ្លាញ់​ដូច្នេះ​ ។



    0 comments:

    Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.