អត្ថប្រយោជន៍​របស់​ផ្លែ​ត្រសក់ស្រូវ

Posted on
  • Monday, February 27, 2012
  • by
  • angco.co
  • in
  • Labels: ,

  • តើប្រិយមិត្ត​របស់​ ខ្មែរ​សារិកាធ្លាប់​ទទួល​ទាន ​ផ្លែត្រសក់​ស្រូវរឺទេ? តើ​លោកអ្នក​ដឹង ពីអត្តប្រយោជន៍​របស់​វា​ដែរ​រឺទេ? ត្រ​សក់ស្រូ​វជា​ដំណាំ​ ដែ​ល​​សំបូរ​នៅ​ក្នុង​ ប្រទេស​កម្ពុជា​ ហើយ​យើង​ពិត​ជា​បានឃើញ​វានៅ​តាម ទីផ្សារ​នានា​ទូទាំង ព្រះរាជា​ណាចក្រ​កម្ពុជា​ ។ យើង​អាច​​ប​រិភោគ ​ផ្លែ​ត្រ​សក់​ស្រូវ​​ជា​​​ផ្លែឈើ​ក៏មាន​រសជាតិ​ក្រអូប​ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ឬក៏​យកមក​ធ្វើជា​អាហារ​ល្ងាច​ជំនួស​បាយ ក៏​អាចជួយ​បញ្ចុះទម្ងន់​បាន​យ៉ាង​ល្អ ។
    បើ​​យ​កទៅ​​ធ្វើ​បង្អែម ក៏​ងាយស្រួល ដោយ​គ្រាន់តែ​យក​ខ្ទិះដូង​អប់ទៀន អោយ​ឈ្ងុយ​លាយ​ជាមួយ​ត្រសក់ស្រូវ​ទុំ ថែម​ទឹក​ស្ករ​បន្តិចបន្តួច ក៏​អា​ច​​​ក្លាយជា​បង្អែម​យ៉ាង​ឆ្ងាញ់​ទៅហើយ ។អ្នកខ្លះ​យក​វា​​ទៅ​កែច្នៃ ដាក់​លាយ​ជាមួយ​លត​ស្វិត​ក៏​​ឆ្ងាញ់​ប្លែក​ម៉ាត់​ម្យ៉ាងដែរ ។ ត្រសក់ស្រូវ​មាន​សារធា​តុ​អាហារផ្សេ​ងៗ ប្រហាក់ប្រហែល នឹង​ត្រសក់ផ្អរ​ដែរ តែ​វា​មា​នគុណ​សម្បត្តិ និង​គុណប្រយោជន៍​លេចធ្លោ​ខាង​ផ្នែក​ឱសថ ។ គេ​អាច​ប្រើ​វា​ធ្វើជា​ថ្នាំ តាំងពី​ឬ​ស​រហូតដល់​គ្រាប់ ។ឬ​សរប​ស់វា មាន​ជាតិ​ត្រជាក់​ប្រហាត អាច​យកទៅ​ស្ងោរ​ផឹក​ធ្វើអោយ​ក្អួត​អាហារ ។ចំណែក​ស្លឹក​រប​ស់​វា មាន​រសជា​តិ​សាប​ត្រ​ជាក់ ប្រើ​ធ្វើជា​ថ្នាំ​​គ្រុន​បញ្ចុះ​កម្តៅ ។ ផ្កា​របស់​​វា​មាន​រសជា​តិ​ល្វីង ហាល​អោយ​ស្ងួត​ យកទៅ​ស្ងោរ​ផឹក ​ដើម្បី​អោ​យ​​​ក្អួត​​អាហា​រ ឬ​ធ្វើជា​ថ្នាំ​ព្យា​បាល​ជំងឺខាន់លឿង ។ ផ្កា​ស្ងួត​បុក​អោយ​ហ្មត់​ផង បាញ់​ចូលទៅក្នុង​រន្ធ​ច្រមុះ​អាច​​ផ្សំ ដំបៅ​ក្នុង​ច្រមុះ​បាន ។​ចំ​ណែ​​​ក​​ផ្លែ​​ខ្ចី​អាច​​ធ្វើជា​អន្លក់ ។ ផ្លែ​​ទុំ​របស់​វា​​មាន​ក្លិនក្រអូប​​ប្រហើរ ពេល​បរិភោគ​​ទៅ​អាចជួយ​ប​ញ្វុះ​ទឹកមូត្រ បំប៉ន​ធា​តុ​ក្នុង៕
    taprum_436382779



    0 comments:

    Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.