ចេក​អាំង​នៅ​តែ​ពេញ​និយម

Posted on
  • Tuesday, January 10, 2012
  • by
  • angco.co
  • in
  • Labels:

  • ចេកអាំង​​ជា​​អាហារ​​ ដែល​មាន​លក់​ មិន​ថា​នៅ​ទីក្រុង​ឬ​ទី​ជនបទ​​ទេ។ ចេក​អាំង​ជា​អាហារ​ដែល​ងាយ​ធ្វើ​ គឺ​យក​ចេក​ដែល​ជិត​ទុំ ​មក​អាំង​តែ​ម្ដង​​ជា​ការ​ស្រេច។ ​ចេក​អាំង​​​​នៅ​តែ​មាន​ប្រជា​ប្រិយភាព​សម្រាប់​ប្រជាជន​សាមញ្ញ​ទូទៅ។
    អ្នក​លក់​ចេក​អាំង​ នៅ​ពេជ្រនិល​បាន​និយាយ​ថា ចេកអាំង​របស់​គាត់​លក់​ដាច់​ហូរហែរ​​​។ អ្នក​លក់​រូប​នេះ​បញ្ជាក់​ថា​​ ​មួយ​ថ្ងៃ​អាច​លក់​បាន​​១០០​ចង្កាក់​​ឯណោះ​។ អ្នក​លក់​រូប​នេះ​ ​បាន​​ប្រាប់​ Sabay ​ថា “អ្នក​ទិញ​ចេក​អាំង​ភាគ​ច្រើន​គឺជា​អ្នក​ដំណើរ​ ព្រោះ​មាន​រស់​ជាតិ​​ឆ្ងាញ់​ ​ អាច​ហូប​ឆ្អែត ​​​និង​មាន​តម្លៃ​ថោក…​មួយ​ចង្កាក់​​លក់​​​​ក្នុង​តម្លៃ​តែ​៥០០​រៀល​​ប៉ុណ្ណោះ”។
    សុភ័ក្ត្រ អ្នក​ចូល​ចិត្ត និង​ជា​អ្នក​ទិញ​ម្នាក់ បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា ​​រូប​គេ​​ចូល​ចិត្ត​ហូប​​ចេក​អាំង ពី​ព្រោះ​ថា​​ឆ្ងាញ់​ ​​និង​​មាន​តម្លៃ​ថោក ​​ហើយ​អាច​​​​រក​ទិញ​នៅ​ទីណា​ក៏​បាន។ “​​ឆ្ងាញ់ ហើយ​ថោក​…​ទីណា​ក៏​មាន​លក់​ដែរ”។
    រតនា ​បន្ទាប់​ពី​​បាន​ចុះ​ពី​រថយន្ត​ឈ្នួល ​ដើរ​សំដៅ​ទៅ​ទិញ​ចេក​អាំង នៅ​ផ្លូវ​ជាតិ​លេខ​៤​ បាន​និយាយ​ថា​​ “…ទិញ​ចេក​អាំង​ញ៉ាំ​ ព្រោះ​​ចាស់​ៗ​​បាន​ប្រាប់​ថា​ ​ញ៉ាំ​ចេក​​​ជួយ​ដល់​​​ក្រពះ​ផង​ និង​ពោះ​វៀន​ផង”។
    យូរ​ៗ​ទៅ​ជា​ទំលាប់​ទៅ​ហើយ​ដែល​អ្នក​ធ្វើ​ដំណើរ​តាម​ផ្លូវ​ជាតិ​លេខ​៤ ​តែង​ឈប់​ទិញ​ចេកអាំង។ លោក សំ ភារុណ អ្នក​បើក​តាក់ស៊ី បាន​និយាយ​ថា ជា​ទម្លាប់​របស់​លោក​​ទៅ​ហើយ ក្នុង​១​ថ្ងៃ​អ្នក​រត់​តាក់​ស៊ី​រូប​នេះ ​ហូបអស់​៤​ចង្កាក់​​ ក្រោយ​ហូប​បាយ​ព្រឹក​រួច និង​ថ្ងៃ។ លោក​​ បាន​អះអាង​ដូច្នេះ​ថា​ ​”មិន​ដឹង​រក​អី​ហូប​ក្រៅ​ពី​ចេកអាំង​ទេ​ ឆ្ងាញ់​ហើយ​ថោក​ទៀត ​…​ធ្លាប់​ហូប​តាំង​ពីក្មេង​មក​ហើយ”។



    0 comments:

    Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.