អន្សម​អាំង​​ដាក់​ដូង​​ឈ្ងុយ​អស់​ទាស់!

Posted on
  • Tuesday, January 10, 2012
  • by
  • angco.co
  • in
  • Labels:

  • “អន្សម​អាំង កាល​ណា​យើង​ដាក់​ដូង​ច្រើន​លើស​ពី​ធម្មតា វា​នឹង​​ឈ្ងុយឆ្ងាញ់​ខ្លាំង​ណាស់”។ នេះ​ជា​សម្ដី​របស់​បង​ស្រី ជា សុគន្ធា អ្នក​លក់​អន្សម​អាំង​ម្ដុំ​អាង​ទឹក​អូឡាំពិក។
    បង​​ស្រី​និយាយ​ពី​ការ​ធ្វើ​នំ​នេះ​ថា​ គេ​​យក​អង្ករដំណើប មក​ត្រាំ​ទឹក​ឲ្យ​រីក​បន្តិច ទើប​ស្រង់​យក​ចេញ​ពី​ទឹក​ មក​ដាក់​លាយ​ជាមួយ​ដូង​កោស​រួច ដាក់​ស្ករ និង​អំបិល​បន្តិច លាយ​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ ទើប​យក​មក​លុញ​ ជាមួយ​ផ្លែ​ចេក​ដែល​បក​រួច និង​ខ្ចប់​ដោយ​ស្លឹក​ចេក ទើប​យក​ទៅ​អាំង​។
    បងស្រី បាន​បង្ហាញ​ពី​គន្លឹះ​សម្ងាត់​ថា​ “ចំពោះ​ការ​អាំង​ឲ្យ​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​ ​វិធី​សំខាន់​គឺ​ថែ​ភ្លើង​ ឲ្យ​បាន​ដិត​ដល់​​  ក៏​ប៉ុន្តែ​ ​មិន​ត្រូវយក​អង្ករ​ដំណើប​​​​ខ្មែរ​មកលាយ​ខ្សាយ​ច្រើន​ពេក​ទេ  ព្រោះ​ធ្វើ​ឲ្យ​បាត់​រស់​ជាតិ​ឆ្ងាញ់”។
    អ្នក​លក់​អន្សម​អាំង​រូប​នេះ​បន្ត​​​ទៀត​​ថា​​ ​​”ខ្ញុំ​លក់​​​ត​ពី​ម្ដាយ​របស់​ខ្ញុំ​​ ​​​រយៈ​ពេល​ជិត​៣០​ឆ្នាំ​ហើយ​ ខ្ញុំ​លក់​ដាច់​ខ្លាំង​ណាស់ អតិថិជន​របស់​ខ្ញុំ​មាន​ច្រើន​ជា​ទូទៅ ពិសេស​អ្នក​ជិះ​ឡាន​មក​ទិញ ម្ដង​១០ ទៅ​២០​នំ ហើយ​បើ​ខាង​សាលា​រៀន​ឯកជន​មួយ​ទិញ​ម្ដង​៦០​នំ​ឯណោះ”​។
    យុវជន សុខា ​កំពុង​តែ​កាន់​ថង់​​ប្លាស្ទិច​​​ដែល​មាន​នំ​​អន្សម​អាំង​ចំនួន​​៥​ ក្នុង​នោះ​ បាន​និយាយ​ថា​ ​រូប​គេទិញ​រាល់​ថ្ងៃ​ ព្រោះ​អន្សម​​​នេះ​ឆ្ងាញ់ ប្លែក​ពី​គេ ​​ហើយ​ក្រុម​គ្រួសាររបស់​ប្អូន​សុទ្ធ​តែ​ចូល​ចិត្ត​​។
    មិន​ខុស​ពី​យុវជន​ សុខា ​ប៉ុន្មាន​ទេ​ លោក ហង្ស ធឿន ម្ចាស់​គ្លីនិក​ពេទ្យ​សត្វ នៅ​ជិត​មន្ទីរ​កសិកម្ម​រាជធានី​ភ្នំពេញ បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា​ ​គាត់​ចូល​ចិត្ត​ញ៉ាំ​អន្សម​អាំង​ណាស់។ “ខ្ញុំ​ទិញ​នេះ សុទ្ធ​តែ​ប្រាប់​ឲ្យ​លក់ មិន​បាច់​ដាក់​ស្នូល​ចេក​ទេ ព្រោះ​ខ្ញុំ​មិន​សូវ​ចំណូល ខ្ញុំ​ញាំ​តែ​បាយ​ដំណើប​ដែល​​អាំង​សុទ្ធ​តែ​ម្ដង ខ្ញុំ​ទទួល​ទាន​ម្ដង​អស់​អន្សម​ពីរ​ឯណោះ​”។
    អ្នក​បង​ ជា​ សុគន្ធា​ បញ្ជាក់​ថា​ អន្សម​១​​លក់​ក្នុង​តម្លៃ​៥០០​រៀល ​ហើយ​​ក្នុង​១​ថ្ងៃ​​ ​​លក់​អស់​ជាង​២០០​អន្សម​ ដែល​អាច​រក​ចំណូល​បាន​ជាង​១០​ម៉ឺន​រៀល​៕



    0 comments:

    Please add comment to express your opinion, and share it on Twitter or Facebook. Thank you in advance.